Tőlünk minden esetben a tetoválást követően írásban is megkapod az utókezelésre vonatkozó tanácsokat, hiszen nehéz a sok izgalom után mindenre pontosan emlékezni…

A szemöldök utógondozása hasonló az egyéb mikropigmentációk ápolásához, de a szemöldök tetoválás gyakran igényelhet egy kis extra figyelmet.

 

9431933Ha hazaérsz, és belenézel a tükörbe, ne kezdj el sikoltozni,

mert a szemöldököd túl sötét lett, sőt, a családra sem kell hallgatni, akik biztosra veszik, hogy ilyen marad. Sajnos sötétebb lesz egy pár napig, mint a végeredmény, nagyjából olyan, mint amikor szemöldökfestés után vagy… De 10-15%-ot fog világosodni gyógyulás után, ez garantált!

Tisztítás:

Óvatosan, nem dörzsölve! Lemosó tejjel töröld tisztára.

Ápoláshoz

elsősorban a sminktetováló által ajánlott krémet használd – ez nálunk a Bepanthen Plus-, vagy valamilyen hámosító, E vitamint tartalmazó krémet, stiftet. Napközben 1-2 alkalommal kell vékonyan bekenni egy tiszta fültisztítóval – ne dörzsöld, ne nyomkodd. Tudom, hogy viszket és feszesnek érzed, de akkor sem szabad dörzsölni, vakarni, mert így akár ki is szedheted a festéket a bőr alól. A keletkezett varnak magától kell leesnie.

Az első héten

ha muszáj sminkelned, alapozás után óvatosan, lemosó tejjel töröld le a szemöldököd, hogy ne maradjon rajta alapozó. Ha leesett a pörk, bátrabban sminkelhetsz.
Amíg finoman hámlik a szemöldököd (kb. az első hét), ne menj úszni, szaunába, sőt az intenzív izzadással járó torna sem javasolt.

Ha leesett a var,

a tetoválás után kb. 5-6 nappal, a sötétség után tapasztalhatod, hogy sokkal világosabb a szín, és nem biztos, hogy egyenletes – még mindig ne izgulj, mert a pigmentek igazán csak 3-4 hét alatt épülnek be egyenletesen a bőrbe, és akkorra alakul ki a végleges szín is. Az igazi végeredmény pedig egyértelműen a korrekció gyógyulása után látható.
Ha a pörk leesése után még mindig száraznak érzed a felületet nyugodtan krémezd tovább, amíg szükségét érzed.

Szolárium és napozás?

Sokan kérdezik. Az én elvem – mivel 4 hét kell a hám teljes gyógyulásához és a szín végleges kialakulásához -, hogy aki komolyan szeretne szép szemöldök tetoválást, ne sütesse magát UV fényben, kockáztatva azt, hogy a szín már frissen módosul.. a későbbiekben pedig fényvédő használatát javaslom.

A legfontosabb tanács

Ha bármilyen problémád van, először fordulj a sminktetoválóhoz, és ne a barátnődet kérdezd meg, hogy mit kellene tenned. Ha jó helyre mentél, és felelőségteljes a sminktetováló, örülni fog, hogy őt kerested meg elsőként a kérdéseiddel.

Vendégünk véleménye szemöldök tetoválás után:

A szemöldököm nem is dagadt be, talán egy picit, de azt is csak úgy tudtam észrevenni, ha hozzányúltam – talán egy-két óráig egy kicsi égő érzést éreztem, de semmi különös. Semmilyen rossz tapasztalatom nincs vele azóta sem.

 

Hogy észrevették-e? Aki tudott róla, hogy hol vagyok, természetesen a szemöldököm fürkészte, és a véleménye az volt, hogy ha nem tudott volna róla, akkor észre sem vette volna. De volt olyan is, aki nem tudta, és csak annyit mondott, hogy valami más rajtam, de nem tudja, mi az.

 

Nincs problémám azzal sem, hogy picivel erősebb a színe, hisz még mindig világosabb egy kicsit ahhoz képest, amilyenre én festettem korábban. Tehát teljesen elégedett vagyok, nagyon tetszik, IMÁDOM.

KÖSZÖNÖM! Nagy Ibolya  (Szeged)