Örülünk, hogy itt vagy!
Berényi Zsuzsa vagyok, 1997 óta dolgozom sminktetoválóként, ma már Kollégáimmal együtt az a legfontosabb számunkra, hogy csak azt vegyék észre,  hogy Te ” fantasztikusan nézel ki”, DE senki se tudja, hogy ez a kozmetikai tetoválásodnak köszönhető.
A legfontosabbak, amit tudnod kell rólunk: 
• Sminktetoválóként segítünk a Nőknek és Neked is megszépülni és megfiatalodni, hogy végre igazán jól érezd magad a bőrödben
• Hiszünk abban, hogy munkánk eredménye lehet ÉLETHŰ, természetes hatású sminktetoválás.
• Nálunk nincs két egyforma végeredmény, mert mindig a Te egyéniségéhez igazítjuk a tervet, az alkotást.
• Hiszünk abban, hogy a sminktetoválás minden NŐ számára egy önbizalom növelő módszer.
Követjük, alkalmazzuk a legújabb trendeket, de csak is olyan mértékben, ami illik viselője személyiségéhez.
• Többféle sminktetováló géppel, és engedélyezett, biztonságos pigmentekkel készítjük a tetoválásokat.
• Tudjuk, hogy egy exkluzív, kényelmes környezet is biztosíthatja csak a Te és vendégeink nyugalmát, megszépülését.
Várunk szeretettel szalonunkban, és ne feledd, mindig lehet még egy plusz kérdésed! Mi szívesen válaszolunk.

… és most bővebben, ismerj meg!

Számomra a sminktetoválás az arc művészi megalkotása, „láthatatlan” szépítése. 

Már a 80′-as években felfedeztem, hogy létezik…

Kislány koromban, a német Burda magazinban láttam és olvastam először a sminktetoválásról, és megfogadtam, ha nagy leszek, nekem is lesz ilyen. Akkor még nem gondoltam, hogy én magam is sminktetováló leszek…

Amikor először találkoztam élőben a sminktetoválással…

1996-ban, egy tengerparti nyaraláson láttam először „élőben” sminktetoválást. Furcsállottam, hogy a társaság egyik nő tagjának nem ázik le a sminkje, de nem mertem megkérdezni, milyen sminket használ… azután kiderült, hogy ami nem ázik le, az bizony sminktetoválás… és ez nagyon-nagyon tetszett!  A lány barátnője, a kozmetikus, aki a sminktetoválásokat készítette, szintén ott nyaralt. A találkozásunkból barátság lett, majd 1997-ben elvégeztem nála egy sminktetováló tanfolyamot, ahol kiváló alapokat kaptam Szigeti Ági sminktetoválótól.

Az indulás nem volt zökkenőmentes…

Munkámhoz nagy segítség, hogy grafikusként végeztem, így a pontosság, precizitás és a színek használata nem jelent problémát…

…de bevallom, az indulás nem volt zökkenőmentes, hiszen ekkor még szinte csak  fekete szemöldököt és „csokis szájkontúrokat” készítettek a kozmetikusok, így nehéz volt betörni a szálazott szemöldökkel és a teljes ajaksatírozással – nem volt könnyű elhitetni, hogy egy sminktetoválás lehet szép és természetes hatású is!

Viszont egyben ez volt a siker kulcsa is, hiszen a nők mindig másra, újra, szebbre és jobbra vágynak. Így azok a nők is elkezdtek sminktetoválást csináltatni, akik a fentiek miatt soha nem is gondoltak rá. 

Folyamatosan tanulok

Szenvedélyesen szeretem a munkám, örökké hajt a tudásvágy, és hogy több, jobb lehessek. Ezért rendszeresen képzem magam hazai és nemzetközi sminktetováló tréningeken. 2012-ben egyedüli magyarként részt vettem Berlinben egy sminktetováló világkonferencián, ahol kinyílt a világ és számtalan új ismeretséget kötöttem. Ez után rendszeresen jártam külföldi konferenciákra, mesterképzésekre és privát oktatásokra is. Ma már a covid hatására lényegesen egyszerűbb tanulni, hiszem számtalan, profi minőségű online oktatás érhető el, amiből folyamatosan csemegézem. 

E mellet sok olyat is tanulok, ami nem kapcsolódik szorosan a munkámhoz, de még is segíti az, ilyen pl. a színtanácsadás. 

Hivatás és oktatás

2014 és 2021 között az amerikai Li Pigments magyarországi forgalmazója voltam, sminktetováló pigmentekkel láttam el és oktattam a magyar sminktetoválókat. Ez egy újabb fejlődési mérföldkő, és izgalmas kaland volt a szakmai fejlődésemben, hiszen egy teljesen új szemléletet tudást hoztam a sminktetováló kolléganőim munkájában és sok elégedett vendéget a festékek miatt. Éveken át szerveztünk konferenciákat, mesterképzéseket, workshopokat ahová meghívtuk előadóknak hazai és külföldi trenddiktáló, sminktetováló sztárokat is. Szakmai pályafutásom ezen részének csúcspontja az volt, amikor az amerikai cég felajánlotta, hogy kreálhatok egy 4 színből álló pigment kollekciót a saját nevem alatt, ezzel a 4 színnel számtalan sminktetováló dolgozott a világon és imádják a vendégeim is. 

Sokan kérdezik miért hagytam abba az intenzív sminktetoválói, szakmai életet? Lehet, hogy furcsán fog hangzani, de már nem okozott akkora örömet a vele való foglalkozás és jól tudom, ha valamibe nem tudok 100%-ot beleadni, akkor azt nem is tudom egyáltalán csinálni, azt előbb utóbb megérzik mások is. 

Manapság

2022 óta a sminktetoválás területén kizárólag a vendégeimmel foglalkozom, visszatértem a gyökerekhez és élvezem. Szinte egy megújulást hozott a munkámban, hogy a 25 éves évfordulóval újra csak erre fókuszálhatok. 

Még mindig nem unom 

és folytonos kihívás számomra a sminktetoválás, és hogy megvalósítsam a vendégeim álmait. 

2018 óta oktatással és munkalehetőséggel támogatok fiatal, pályakezdő kozmetikusokat, hogy kiváló sminktetoválóvá fejlődjenek. Szeretek fiatalokkal dolgozni. 2023-ban is egy frissen végzett kozmetikus/sminktetováló került a szalonba, aki újult erővel inspirál engem is nap, mint nap.

Amikor nem sminktetoválást készítek…

  • Akvarell festés – a hobbi, ami kikapcsol és feltölt

  • Vitorlázás – az új szenvedély, amit nem olyan régen fedeztem fel

  • Balaton – ahol néhány éve próbálok minél több időt tölteni

  • Kertészkedés – ami minden nap tevékenységre sarkall

  • Bútorfestés, felújítás – mondtam már, hogy lakberendező is vagyok?

Nyughatatlan természet vagyok, akit sok mindent érdekel. 2013 óta nincs TV előfizetésem, mert a nézése nem ad hozzá az életemhez, egy perc sem hiányzik belőle. Szeretek mindent én magam megcsinálni, mint pl. ezt a weboldalt, ehhez pedig jó tanulni, és így színes nekem a világ. Folyamatosan kellenek az új célok, ezért az elmúlt 2 évben belevetettem magam a virágtermesztésbe, és virágkötőnek tanulok. Ez aszintén egy olyan szakma, ami a kreativitásról, a színekről és formákról szól.

Akivel együtt dolgozom

Rácz Viola
Rácz Violarecepciós
2014 őszén csatlakoztam Zsuzsihoz az akkor kétszemélyes Berényi szalonba. Asszisztensként kezdtem Zsuzsi mellet, a vendégekkel való kapcsolattartáson kívül a marketingben segítettem a munkáját.
Hamarosan bővült a profilunk, hiszen Zsuzsi a tetoválás mellett oktatni is kezdett, így a több feladathoz több emberre is szükségünk lett. Manapság öten dolgozunk napi szinten a szalonban és feladataim egyike a szalon irányítása, igaz már csak a háttérben, az irodában. A marketing mellett felügyelem a szalonmunkát recepciós kolléganőmmel napi szinten beszéljük át az aktuális feladatokat.
Azért mindig megdobban a szívem, ha vendéggel találkozom, hiszen a recepción kezdtem itt és nagyon szerettem munkámnak ezt a részét. Zsuzsi számomra egy inspirációbomba, általa nekem is szenvedélyemmé vált a sminktetoválás.
Habár én nem készítem, csak viselem a sminktetoválásokat, mégis tudok róluk mindent, amit csak lehet, beszippantott ez a világ. Saját bőrömön látom, érzem előnyeit, így bátran ösztönzök mindenkit arra, hogy a tartós szépséget válassza alapsminkjének a mindennapokra.

Válj magabiztos Nővé velünk

Várunk szeretettel!