Tudjuk jól mindig van egy kérdéssel több, amire szívesen válaszolunk.

Azért összegyűjtöttük a leggyakoribb dilemmákat, hiszen könnyen megeshet, hogy valamelyik válaszra most épp Te is kíváncsi vagy… nézd meg hátha itt lejegyeztük!

Ha átolvastad, de még mindig maradt Benned kérdés, itt a remek alkalom, alul írd meg a kérdésed és küldd el azonnal! Megválaszoljuk és ezúttal köszönjük, hogy másoknak is segítesz rávilágítani a legfontosabb sminktetoválós témákra…

Attól félsz, hogy ilyen lesz a végeredmény?

Képek: Internet

Ha igen, akkor olvass tovább…

Lehet, hogy elcsépelt és unalmas téma, DE mivel szinte minden héten megkeresnek azzal, hogy segítsek az elrontott sminktetoválásukat korrigálni, fontosnak érzem a téma részletes kifejtését!

Hol érdeklődj utána, kit kérdezz?

Internet: Lehet, hogy velem is itt találkoztál először…

A weboldalon nézd meg, hogy van-e saját képgaléria, saját munkákkal!

Olvasd át, hogyan ír a sminktetoválásról! Ugyanazt a reklámszöveget használja, amit a legtöbben, és nincs önálló szakvéleménye, tanácsa? Tudsz-e kérdezni tőle e-mailben?

Kozmetikusod, Fodrászod, Plasztikai sebészed:

Kérdezd meg, hogy ők kit ajánlanak, mert az ő kezeik között biztosan sok tetovált vendég megfordult, így könnyen kideríthető a legügyesebb sminktetováló személye.

Ajánlás látott munka alapján: ez a legjobb, de ha egyik ismerősödnek sincs sminktetoválása, akkor még mindig ott vannak az előző lehetőségek.

Ha belevágsz…

Olyan szakembert válassz, akinek a fő területe a sminktetoválás, hiszen az arcodról van szó, és a sminktetoválás évekig megmarad.

Legyen lehetőséged konzultációra, ahol külön időt biztosítanak Neked, és felteheted a kérdéseidet.

A konzultáció során kapnod kell egy előzetes sminktetoválás tervet: mutassa meg a sminktetováló, hogyan tudna javítani az egész arcodon, legyen részletes információd színekről, ill. a bőrben történő esetleges változásukról. Tud-e a tetováló elég nagy színválasztékot mutatni?

Az első benyomás: egy sminktetováló szalon inkább hasonlítson egy „klinikára”, mint egy „tetkós barlangra”…

Sminktetoválás képek: napjainkban szinte elképzelhetetlen, hogy egy profi sminktetováló ne rendelkezzen sminktetoválás előtte-utána fotókkal.

Kérdezd ki, milyen kockázatokat és előnyöket tartogat a kozmetikai tetoválás, dönts olyan szakember mellett, aki őszintén elmondja, mire számíthatsz. Alapvető lenne, hogy tetoválás előtt átolvass egy egyetértési nyilatkozatot, ami tartalmazza a fő rizikó faktorokat és az összes tetoválással kapcsolatos tudnivalót, ezen kívül biztosítsa számodra, hogy az esetlegesen felmerülő kérdéseidet feltehesd.

Fontos, hogy sminktetoválás után rövid időn belül (ált. 3 hónap) lehetőséged legyen egy díjmentes korrekcióra, a legtöbb jó hírű szalon ezt automatikusan felkínálja.

A tetoválás utáni napokban jó, ha van lehetőséged felhívni a sminktetoválódat, ha a gyógyulással vagy az utóápolással kapcsolatban lenne valami kérdésed.

Legyen gyanús, ha azt ígérik, hogy:

Fél óra alatt készen leszel.

5 évig ugyanolyan marad a sminktetoválásod.

Fájdalommentes lesz a tetoválás.

Nincs szükség előrajzolásra.

Ha már bejelentkeztél, inkább hagyd ott a helyet, ha:

Nem készítenek előrajzolást, vagy nem nézheted meg tükörben.

Nincs kellő mennyiségű szín a palettán.

Úgy érzed, nem kaptál kielégítő tájékoztatást.

Higéniai hiányosságokat tapasztalsz.

Valamiért úgy érzed, nem vagy biztonságban!

Dönts jól elsőre!

Ez egyénenként változó… Tudom, pont ez az, amit senki sem szeret hallani, mert ez olyan megfoghatatlan. Az biztos, hogy nem egyik hónapról a másikra fog kikopni, hanem először csak halványodni kezd.

Lássuk, mi az, ami befolyásolja a sminktetoválásunk tartósságát…

UV sugárzás: a sminktetoválás legnagyobb ellensége, mert nem csak halványítja, de a pigment színét is befolyásolhatja. Tapasztalataim azt mutatják, hogy aki sokat jár szoláriumba vagy szeret napozni, annak biztosan hamarabb kell frissítenem a sminktetoválását.

A szín: minél világosabb színt választasz, annál hamarabb fog elhalványodni.

Pl. ha szőke vagy világosbarna a hajad, mindenképpen egy világos árnyalatot fogok neked ajánlani szemöldöktetoválásodhoz, így lehetséges, hogy 1,5 év múlva el kell jönnöd egy frissítésre.

Ha világos a bőröd, és akár a szemöldöködre, akár az ajkadra egy közepes vagy egy sötétebb tónust választasz, akkor biztos lehetsz abban, hogy sokkal később kezd el halványodni a sminktetoválásod.

A kor: idősebbek bőrében (50+) hosszabb ideig marad meg a pigment. Miért van ez?

Egyszerű biológia: a kor előrehaladtával a bőr azon rétege (sejt közötti állomány), ahol a pigment helyezkedik el, egyre hosszabb idő alatt újul meg, míg fiataloknál ez akár 2×3 gyorsabban megy végbe.

Bőrtípus: a száraz, vízhiányos bőrben hosszabb ideig marad meg a festék, sőt sötétebbnek és élénkebbnek is látszik. Sajnos, akinek zsíros, tág pórusú a bőre, az számíthat arra, hogy hamarabb halványodik majd a tetoválása, és a színek sem lesznek olyan élénkek (pl. ajak).

Ennek tudatában, ami ígérhető, amíg látható egy sminktetoválás:

Szemhéj: akár 2-3 év is lehet, ha fekete színt választasz.

Ajak: 3-4 év is lehet; itt is érvényes az, hogy minél világosabb a választott pigment, annál hamarabb elhalványodik.

Szemöldök: max.1-1,5 évet szoktam ígérni. Világos színeknél még hamarabb halványodik a szemöldöktetoválás!

Ha nálam csináltatod sminktetoválásod, a következő frissítési kedvezményeket garantálom>>

Először is szeretnélek megnyugtatni. A Vendégeim, akik elrontott sminktetoválással fordulnak hozzám, sokszor nagyon elkeseredettek és előfordul, hogy magukat hibáztatják, amiért rosszul alakult a végeredmény. Én azt mondom, hogy jogos a szakember felé irányuló bizalom, tehát bizonyára Te is úgy gondoltad, hogy jó kezekben leszel, amikor rábólintottál a sminktetoválásra. A szakember dolga, hogy meg tudja valósítani azt, amit ígér. Ám így is „ki lehet fogni” olyan helyeket, ahol nem várt eredménnyel kell szembesülnöd. A tapasztalataim azt mutatják, hogy sokszor a következők állnak a háttérben:

* a barátnőd tetoválása  jól sikerült, ezen felbuzdulva Te is hirtelen belevágtál és nem néztél rendesen körül.

*megörültél, hogy olcsón megúszod, ezért nem vársz vele (ilyenkor sajnos nehezebb időt szánni a megfelelő szakember felkutatására).

* gyors változást szerettél volna, ezért azt választottad, aki leghamarabb adott időpontot.

Bármi is állt a háttérben, tedd félre, és koncentrálj arra, hogy a mostani problémádra megoldást találj. Mint, ahogy teszed azt most is, mivel ezeket a sorokat olvasod. Személyes konzultáció során tudok véleményt alkotni, és ha úgy látom, hogy nem tudunk egyből egy szép, új tetoválással korrigálni a régin, akkor a lézeres eltávolítást szoktam javasolni.

Többéves sikeres együttműködésünk során már sok elkeseredett Vendégen tudtunk segíteni azzal, hogy sikerült eltávolítani elrontott sminktetoválását. Azután pedig az ismételten „szűz” területre gond nélkül elkészítettem az új, esztétikailag is megfelelő sminktetoválást. Ennek ez az útja.

A kozmetikai tetoválás lézeres eltávolításáról faggattam Bólya Beátát, a Szent Gellért Magánklinika plasztikai sebészetén dolgozó lézer-asszisztenst, aki a tetoválások eltávolításának specialistája.

Zsuzsa: Milyen készülékkel dolgoztok, és hogyan műkődik?

Bea: Amit mi használunk, egyedülálló az országban: a Palomar Q-YAG 5 lézer. készülék (magasabb energia-tartományban, Q-switch üzemmódban) alkalmas a tetoválások heg nélküli eltávolítására. Fénye akadály nélkül hatol át a világos bőrön. A sötét színű festéekben viszont teljes mennyiségben elnyelődik. Ilyen festék a lézerfény számára minden sötét színű tetoválófesték

A lézer igen nagy energiát képes kibocsátani, de azt csak olyan erősséggel adagolhatjuk a kezelés során, hogy a festékmolekulák körül a bőr ne melegedjen fel túlságosan. A lézerenergia különböző festékekre különbözően hat.

Zsuzsa: Hány kezelés során szabadulhatunk meg a nem kívánt tetoválástól?

Bea: Egyértelmű, hogy a szükséges kezelések száma függ a használt tetováló festék anyagától, mennyiségétől és az egymásra helyezett festékrétegek számától. AQ-YAG 5 lézer több frekvencián dolgozik párhuzamosan, emiatt a színes kozmetikai tetoválások kezelésére is alkalmas.

Zsuzsa: Vagyis elmondhatjuk, hogy minél  többször tetováltak rosszul pl. egy szemöldököt, annál több kezelés kell, mert a festék sok rétegben helyezkedik el, és sok esetben többféle is, amennyiben a Vendég több kozmetikussal is próbát tett.

Bea: Az a tapasztalatunk, hogy a kozmetikai tetoválás teljes elhalványulásához 3-4-6 kezelésre is szükség lehet. Az első kezelés után a kezelés eredménye még alig vehető észre, mert csak a festék egy része tűnt el. A szükséges kezelések száma attól függ, hogy milyen típusú festéket használtak, és milyen mélyen, hány rétegben helyezkednek el a festékmolekulák. A kezeléseket általában 4-5 hetenként ismételjük,  amikorra az előző kezelés utáni bőrreakció, esetleg bőrhámlás befejeződik.

Zsuzsa: Mi segítheti, illetve gyorsíthatja leginkább a munkátokat, hogy a lehető leghamarabb eltávolítható legyen az elrontott sminktetoválás?

Bea: A Q-YAG 5 lézer nem minden festékre hat egyformán. A festék színe és típusa is befolyásolja a szükséges kezelések számát és a várható eredményességet. Néha lehetőség van arra is, hogy a használt festékből mintát tud hozni magával a páciens. Ha ez megoldható, akkor lehetőség kínálkozik egy pontos próbakezelésre is (fehér lapon). Előre látható a várható eredmény, még a kezelések megkezdése előtt.

A végeredmény és az egyes kezelések hatásfoka is függ a pácienstől: sokat segíthet abban, hogy a legjobb hatást érjük el a legkevesebb kezeléssel! Javasoljuk, hogy lézeres kezelés előtt legalább két hétig ne napozzon, ne szoláriumozzon. A napozás és a szolárium erősen barnítja bőrünk színét azáltal, hogy a bőrfesték termelését serkenti a festéksejtekben. Leghatásosabb a lézerkezelés világos bőrű egyénen, akinek a tetoválása sötét, és csak a felületes rétegben van festék a bőrben. Viszont kisebb energiával tudjuk csak kezelni azt, akinek a bőre is sötét vagy lebarnult, mert ilyenkor a lézerenergia egy része a bőr pigmentjeit is felmelegíti.

Zsuzsa: Ha valaki a segítségetekre szorul, hogyan készüljön a lézeres tetoválás-eltávolításra?

Bea: Az egészséges, rugalmas bőr nagyobb lézerenergia alkalmazását teszi lehetővé. Sérült, aktív pattanásos, ekcémás vagy más bőrbetegség miatt károsodott, elvékonyodott, esetleg hámló bőrfelületen a kezelés nem előnyös, akár a kezelés elhalasztását is indokolhatja.

A lézerkezelést megelőző napokban a testápolók fokozott használatával rugalmasabbá tehetjük  bőrünket. Aktív kozmetikai kezelés a lézer előtti napokban ezt szintén segítheti, de a lézerkezelés napján már nem tanácsos kozmetikushoz menni.

Zsuzsa: Milyen lesz a bőr kezelés után? Hogyan időzítsünk?

Bea: A kezelés időpontját érdemes úgy egyeztetni, hogy utána otthon legyen lehetőség 1-2 óra hideg borogatásra, ha a bőr érzékenyebb. Kb. napégésnek megfelelő kellemetlenségre kell számítani az első kezelések után – a bőr piros, duzzadt lehet. Mivel a sminktetoválás olyan területen van, ami nem fedhető el ruházattal, ne tervezzünk a kezelés után társasági programot!

Zsuzsa:Hogyan ápolja a Vendég a lézerezett felületet?

Bea: A lézerkezelést követő napon már a szokásos kozmetikumok használhatók. A kezelés utáni időleges színeltérést az alapozók és krémpúderek könnyen elfedik. A kezeléseket követően napozni, szoláriumozni nem szabad! A kezelt terület lehámlására kell számítani. Panthenol hab és más napégésre ajánlott krémek használata javasolt. A kozmetikai tetoválások kezelése során a festék színe változhat a bőrben, ezért jó, ha felkészülünk korrektorral, jól fedő ceruzákkal vagy rúzzsal.

Zsuzsa: Tapasztaltam, hogy a Nálatok kezelt Vendégeim hegesedés nélkül megúszták a tetoválás eltávolítást. Ekkora energia és hőhatás mellett valóban hegesedés nélkül eltávolítható az elrontott sminktetoválás?

Bea: A tetoválások legtöbbje heg nélkül eltávolítható. Tapasztalatunk azonban, hogy egyes esetekben már a tetoválások készítése során hegesedés keletkezik a sűrű szúrások miatt a bőr rétegeiben, a minta rajzolatának megfelelően. Ilyen heges tetoválásoknál a hegek eltüntetése teljes mértékben nem mindig lehetséges.

Zsuzsa: Mi a helyzet azokkal a Vendégekkel, akiknek már megpróbálták eltüntetni a rosszul elkészült sminktetoválásukat valamilyen testszínű pigmenttel, de ez mégsem adott igazi megoldást?

Bea: A problémától függően több megoldás lehetséges, ami megfelelő munkával hegmentesen tud javítani a rossz helyzeten.

Enyhébb hibáknál, kevesebb festékmennyiségnél camouflage (elfedő) pigmentálással is lehet próbálkozni, ez elfedi, semlegesíti a nem kívánt tetoválást vagy annak egyes részeit. Viszont tapasztalataim alapján azt kell mondanom, hogy nem vagyok híve az elrontott tetoválások testszínnel való kijavításának. A testszínű pigmentek javítása ellen szól többek között az a tény, hogy az eltávolításra tett próbálkozás után ezesetben nem lehet lézerrel kezelni a testszínű bőrfelületet. A világos színben még a Q-YAG 5 lézer fénye sem nyelődik el!

Ha szükséges, inkább festékeltávolító anyag használatát ajánlom, ami a beavatkozás után nem hagy semmilyen más színt a bőrfelszínen.

A harmadik megoldásnak valójában egy kozmetikai eljárást tartok, ami inkább kiegészítése a lézeres korrigálásoknak: ez a mikrodermabrázió, ahol kristály peeling tecnológiával a felső bőrréteg kerül eltávolításra, ez segíti a festékdarabok kopását bőrből.

Ne essünk tehát kétségbe, forduljunk szakemberhez a probléma megoldása érdekében!

Zsuzsa: Személy szerint mit javasolsz annak, akinek már van elrontott kozmetikai tetoválása, vagy most gondolkozik azon, hogy szívesen csináltatna sminktetoválást?

Bea: Aki kozmetikai tetoválást választ, azzal is számolnia kell, hogy a tetoválás nem olyan lesz, mint azt elképzelte. Sajnos mind a megrendelők, mind a tetoválók néha meggondolatlanul, túl lazán állnak a kérdéshez.

Érdemes előre elgondolkodnunk azon is, hogy mi lesz a megunt vagy divatjamúlt vonalakkal. Az is benne van a pakliban, hogy a tetoválást elrontják. Tájékozódjunk előre az eltávolításnak vagy a korrigálásnak a lehetőségeiről.

A rossz munkával, az elrontott tetoválásokkal együtt járó lelki és anyagi gondok elkerülése érdekében én elsősorban azt ajánlanám, hogy csak szakembertől igényeljük kozmetikai tetoválás elkészítését!

Olyan kozmetikust válasszunk, akiben maximálisan megbízunk, megbizonyosodtunk arról, hogy kellő szakmai tudással és elhivatottsággal fordul a terület felé, és – nem utolsósorban – birtokában is van a megfelelő eszközöknek!

Nagyon fontos az is, hogy a szépítészeti szalonban, ahol egy minőségi munkát akarunk elvégeztetni, csak az OÉTI által bevizsgált, Magyarországon forgalomban lévő pigmentekkel dolgozzanak. Sokszor egy ismeretlen eredetű vagy többször kevert festék nagymértékben ronthat a kész munka minőségén.

Zsuzsa: Aki mégis rosszul választott, és szüksége van lézeres tetoválás eltávolításra, hol keressen Benneteket?

Bea: Mindenki kérdésére szívesen válaszolunk. Információs telefonszámunk: +36 (62) 431 899

e-mail címünk: bajuszdr@sztgellert.hu

Szent Gellért Magánklinika Plasztikai sebészet

Információs telefonszámunk: +36 (62) 431 899

e-mail címünk: bajuszdr@sztgellert.hu

6722, Szeged, Kálvária sgt. 14/b

A Kozmetikai tetoválások lézeres eltávolítása az arcon: 15. 000Ft/alkalom

Ime egy történet, ami jól végződött:

Évi az alopecia egyik fajtájában szenved, ezért elveszítette a szemöldökét. A megoldást a szemöldöktetoválásban látta, azonban nem a megfelelő szakemberhez fordult elsőre.

Csalódott, és évekig nem is mert újra belevágni. kb. fél éve jelentkezett nálam, hogy tetszik, amit csinálok és javítsam ki a szemöldökét, hogy büszke lehessen rá és jól érezze magát végre a bőrében.

Részletesen megbeszéltük, hogy mit szeretne, elmondta, hogy a lehető legtermészetesebb forma és szálazás érdekelné, olyat, amit én készítek. Elmondtam neki, ha „végleges” jó megoldást szeretne akkor a régi, rossz tetoválás el kell távolítani, és sajnos, így csak később tudom megvalósítani az álom szemöldököt, de hosszútávon gondolkodva nem is olyan sok az a pár hónap.

Az eltávolítás alatt többször jelentkezett nálam, hogy lássuk eléggé kopott-e már a régi tetoválása ahhoz, hogy az újat elkészíthessem. Mostanra jött el a pillanat, hogy annyira megkopott már a pigment a bőrében, hogy el tudtam készíteni Évinek az új, élethű szemöldöktetoválását. Most már nem furcsa az arca, hanem büszkén viseli az új formát. Igaz, még a jobb oldali új szemöldökformából kilóg egy kicsi a régiből, de azt már könnyen kiszedik lézerrel, addig pedig korrektorral le tudja fedni.

Ha Te is hasonló szemöldöktetoválásban jársz és szeretnél változtatni rajta, keress meg bennünket. Lehet, hogy nem fogsz elsőre örülni annak, hogy mivel fog járni egy új, szép szemöldökhöz vezető út, de ha tudunk, segítünk Neked.

„Gondtalan strandolás-garancia”

Sokan úgy hiszik, hogy nyáron nem csináltathatnak mikropigmentációt.

Szeretnénk megnyugtatni: ha eldöntötted, és belevágsz, az év bármely időszakában készíttethetsz kozmetikai tetoválást!

Mikor NE csináltass sminktetoválást?

Nyaralás előtt 2 nappal: nem szeretnél smink nélkül maradni a tengerparton, ezért mindenáron és azonnal sminktetoválást akarsz? Nem ajánljuk! Ahhoz, hogy szépen megmaradjon, és gyorsan meggyógyuljon a tetoválásod, gondos ápolásra van szüksége, amit nem biztos, hogy biztosítani tudsz a nyaralás közben. Mivel az intenzív napsugárzás egyébként is befolyásolhatja a sminktetoválásod színét, ez friss pigmentáció után különösen káros lehet a tökéletes végeredmény eléréséhez.

Melyik nyári időpont a legalkalmasabb sminktetoválásod elkészítésére?

Hogy valóban gondtalan legyen a nyaralásod, min. 2 héttel előtte csináltasd meg kozmetikai tetoválásod, így biztosan van ideje rendesen meggyógyulni a felületnek (még ha esetleg herpeszed is lett). Mivel az ingyenes korrekcióra 3 hónapon belül kell eljönnöd, bőven lesz időd a korrekcióra a nyaralás után.

Nincs is más dolgod, mint hogy gondold át a nyarad, és jelentkezz be hozzánk >>

Hogyan védd nyáron sminktetoválásod?

Bármilyen régi is legyen kedvenc tetoválásod, fontos, hogy rendszeresen (mindig) védd, minimum 30 faktoros fényvédő krémmel. Az UV sugarak hatására nem csak gyorsabban kopik kozmetikai tetoválásod színe, hanem könnyebben változik is (pl. szemöldök kivörödése).

A konzultációra nem kötelező külön időpontban eljönni, ám én akkor ajánlanám Neked, ha még bizonytalan vagy és szeretnél párat „aludni rá”, mielőtt belevágsz…:)

Egy 30 perces sminktetoválás tervezést biztosítok akár az egész arcodra (szemöldök, szemhéj, száj): ennek során együtt eldöntjük, hogy milyen forma, ill. szín volna számodra a legelőnyösebb, és felteheted a kérdéseidet is.

Az előrajzolás ceruzákkal történik, tehát nem fogom befesteni a szemöldököd tartósra, de hidd el, így is kapsz majd egy „látványtervet” , amit nézegethetsz a tükörben…A szedéssel kapcsolatban pedig annyit tudok mondani, hogy nem biztos, hogy szükség lesz rá, ez minden esetben szemöldök-függő. Ajak és szemhéj esetében is  elő tudom rajzolni a végeredményt.

Fontos tudnod, hogy a tervezés során/után semmire sem foglak rábeszélni, és természetesen nem kötelező megcsináltatni a tetoválást – szabadon eldöntheted, hogy szeretnéd-e.

A cél, hogy lásd, mit lehetne kihozni az arcodból sminktetoválással.

30 perces konzultáció ára: 10.000.-Ft.

Sokan keresnek meg azzal, hogy túl sötét lett a szemöldök vagy ajaktetoválásuk, és szeretnének rajta világosítani. Lehetséges-e?

Sajnos nehéz megállapítanom, hogy mennyiben lehetne változtatni az ajak vagy szemöldök színén, ezért el kell jönnöd egy személyes konzultációra. Ha messze vagy Szegedtől, akkor azt szoktam kérni, hogy küldj egy friss, használható fotót, hogy lássam van-e valami teendő a szemöldököddel/ajkaddal, esetleg kellene- e valamit még csinálni vele, javítani – mielőtt újra tetoválva lenne másik színnel. (Tudnod kell, hogy a fotós értékelés sosem olyan pontos, mint a személyes találkozás)

A lényeg, ha túl erősen látszik még, akkor is van megoldás, mert itt Szegeden van egy olyan speciális lézer kezelés amivel ki tudják szedni/halványítani a tetoválást (Szent Gellért Magánklinika). Természetesen ez nem 1 alkalom, minden kezelés után ellenőrizzük, hogy elég halvány-e már a tetoválás, és csak azután csinálnánk meg az újat, hogy az előző szín kikopik.

Szerencsére bizonyos esetekben elég tetoválással javítani az előző sminktetoválást. 

Gyakran van herpeszed, és azt gondolod, így nem csináltathatsz szájtetoválást?

Sokan éppen azért csináltatnak ajaktetoválást, mert a herpesz miatt eltűnt a szájuk vonala és színe, és szeretnék, ha újra lenne…

Sajnos, azt nem tudom garantálni, hogy nem lesz herpeszed a sminktetoválás után, de sokrétű megelőzést tudsz alkalmazni ahhoz, hogy ne legyen, vagy csak enyhébb formában jelentkezzen. Ha pontosan követed az ápolási tanácsokat, 100%-ban elkerülheted, hogy a herpesz területén „kiessen” a tetoválás.  Az évek alatt sok-sok visszatérő „herpeszes” vendégem volt már, akiknek a legtöbb esetben nem jött ki a herpesze (vagy csak enyhe formában), és gyógyulás után egyenletes, foltmentes maradt az ajaktetoválásuk.

Hogyan is alakul ki a herpesz?

A Herpes simplex-1 vírus okozza. Sajnos akinél már egyszer kialakult, biztosan számíthat rá, hogy előbb utóbb újra megkeseríti az életét. Oka: a herpesz vírus megbújik az érzőidegdúcokban, majd bizonyos tényezők hatására ismételten aktiválódik, maj az idegek mentén tör a bőrfelszínre.

Biztos jelei: a száj körüli bizsergés, viszketés  jelzi , hogy hamarosan (legtöbb esetben 1-2 nap múlva) herpeszed lesz. Az a tapasztalatom, hogy ha a tetoválástól jön ki a herpesz, akkor mindig a sminktetoválás utáni 3. napon történik. Mivel a sminktetoválás mindenkinek okoz egy kis stresszt, a herpesz pedig erősen stresszfüggő vírus, ezért a tetoválás okot adhat a megjelenésére.

Amit ilyenkor semmiképp ne tégy:

– Ajaktetoválásra ne hulla fáradtan, egy átmulatott, átdolgozott éjszaka után gyere

– Ne ess pánikba! A profi ajaktetoválás ellenáll a herpesznek, ha betartod az utasításokat

– Száraz, viszket, csúnya… a legtöbb szájherpesz elleni krém szárít, ezért nagyon körültekintően használd. Mindig először Browseyeslips ápoló  krémet tedd fel, majd utána vékony rétegben a herpesz elleni készítményt, így nem fog kiszáradni, de a hatóanyag mégis tud dolgozni.

NE KAPARD LE a száraz vart a herpeszről, mert azzal együtt kiszedheted a festéket, és foltos lesz az ajaktetoválásod

Hogyan előzd meg a herpeszt, és ha kijött, mit tegyél ellene?

– Próbáld meg kipihenni magad tetoválás előtt, rendesen egyél

– Használj szívószálat, hogy az ajkad lehetőleg ne érintkezzen a pohárral (csökkenti a fertőzésveszélyt)

– A tetoválás előtt 3 nappal kezdj el herpesz elleni készítményt szedni, pl. Telvirant (majd csináld is végig a kúrát)

– Az ajaktetoválás előtt legalább 1 héttel kezdj el szedni min. 1000-1500 mg C-vitamint naponta (immunerősítés céljából)

– Még részletesebb felvilágosítást kapsz írásban, ha bejeletkezel ajaktetoválásra

Persze! A szemhéjtetoválás miatt nem kell sofőrrel érkezni…Valóban be fog duzzadni a szemkörnyék picit, de kb. annyira, mintha az ember jól kisírta volna a szemét, nem fogja akadályozni abban, hogy hazavezessen.

2 dolgot tanácsolnék: hozz magaddal Revicet akut tablettát, amit a sminktetoválás után közvetlenül be lehet kapni, és segít gyorsan lehúzni a duzzanatot. A másik:  ne felejtsd otthon a napszemüveged, mert ha erős napsütésben kell hazavezetni szemhéjtetoválás után, sokkal kellemesebb lesz szemüveggel.

Huh, túl vagy rajta, nem kell már izgulnod. Most már csak ápolnod kell, hogy  teljes szépségében  élvezhesd a sminktetoválásodat! Tudod, kaptál tőlünk egy kis utóápló kártyát amiben sok-sok kérdésedre megtalálod a választ, és tetoválásod utáni napon érkezik hozzád egy részletes email is (keresd a promóciókban és a spamben is!) Olvasd át figyelmesen!

Mit fogsz érezni az első napokban?

A tetovált terület viszket, ég, húzódik – tudom, ez kellemetlen, de a keletkezett vart semmiképp se kapargasd, ne dörzsöld, és ne radírozd le! Szépen, magától kell, hogy leváljon. Ez pont olyan, mint amikor lehorzsolod a bőröd és néhány napig kellemetlen érzéseid vannak.

Szemöldöktetoválás után

A kezdeti pirosság közvetlen tetoválás után, 1-2 órán belül elmúlt. Csak a színe lesz erősebb az első pár napban, mintha kozmetikus festette volna frissen a szemöldököd. Keletkezhet egy vékony varréteg, amit nem szabad dörzsölni, magától kell, hogy leváljon. Amikor érzed, hogy húzódik, vékony rétegben Browseyeslips ápoló krémmel kenegesd a szemöldököd,  de csak ritkán és vékonyan.  Továbbra is nyugodtan szedheted a szemöldököd a tetoválás területén kívül. Alapozót vagy arckrémet is használhatsz, csak a tetovált területet hagyd ki. Nem biztos, hogy varasodni fog, lehet, hogy csak egy vékony hártya keletkezik rajta, ami finoman leválik. Ezzel sincs semmi gond, így is jó lesz az eredmény.

13615041_10154307357353894_5489628761761022530_n

Ajaktetoválás után

Másnap reggel ébredés után a kezdeti duzzanat csökkentésére Revicet Akut tabletta a legjobb megoldás. Ha fogorvos érzéstelenítette az ajkad a duzzanat lapadási ideje hosszabb is lehet. Másnap reggel lehet, hogy duzzadtabb lesz a szád, mint közvetlen tetoválás után, lehet „jegelni” is, de csak óvatosan 2-3 percnél ne legyen több idő. A szín intenzív, élénk és lehet, hogy sötétnek tűnik, de 3-4 nap után ha leesik a var, világosodik és mattabb lesz. Kitartás, légy türelmes!

Fontos, hogy ne hagyd kiszáradni az ajkad, naponta többször, vékony rétegben ápold Browseyeslips ápoló krémmel , amíg a gyógyulási folyamat tart. Ebben a néhány napban, amíg le nem esik a var, a krémezés mellett fontos, hogy használj szívószálat, lehetőleg még otthon is. Nyugodtan moshatsz fogat, a friss ajaktetoválásnak sem árt, csak közvetlenül utána kend be az ajkad hámosítóval!

Szemkontúr tetoválás után

Ébredés után leginkább olyan, mintha kisírtad volna a szemed. A szemhéj másnap reggel duzzadtabb lehet, mint előzőleg, közvetlenül a tetoválás után. Ezért vegyél be egy Revicet Akut tabletta már ébredés után, mert az gyorsan lehúzza a duzzanatot. Hámosítóra nincs szükséged.

Ha használsz szemránckrémet, nyugodtan krémezheted vele a szemkörnyéked.

Ne fesd ki a szemed és ne használj szempillaspirált, amíg a var teljesen le nem esett, hogy ne irritáld a területet a gyógyulási folyamat alatt, illetve lemosásnál ne kelljen dörzsölni a szemed.

Ha szükséges, viselj napszemüveget, hogy ne kelljen hunyorognod!

Szemhéjsatírozás után

A szemhéjsatírozás utóápolása hasonlóan zajlik, mint a klasszikus szemhéjkontúr esetében. Mivel a tetovált felület nagyobb, ezért ne ijedj meg a duzzanat is intenzívebb lehet, leginkább tetoválás után pár órával és másnap reggel jellemző. Nyugodj meg, ez is teljesen természetes. A Revicet Akut tabletta sokat segít, és napközben, ahogy beindul a nyirokkeringés, szépen lappadni fog. Ha úgy érzed, nagyon húzódik, akkor vékonyan bekenheted a felületet Browseyeslips ápoló krémmel, de csak este lefekvés után javasolt.

Mit használj?

Duzzanat csökkentésére: Revicet Akut tabletta

Hámosító: Browseyeslips ápoló krémet

Fényvédőként, hogy minél hosszabb ideig megőrizd a tetoválásod: Tattoo Sun Protection & Care

Hogyan ápold, tisztítsd a friss sminktetoválásod?

Arctejjel, nedves vattakoronggal finoman, nem dörzsölve, áttörölheted a tetoválásod, hogy a felesleges savót és krémet, amit nem szívott be a bőröd, letöröld. Utána újra krémezheted. Sminktetoválás után kerüld a bő vízzel történő arctisztítást, illetve áztatást. Ha használsz alapozót, csak arra ügyelj, hogy a tetoválásod ne fedd le vele, de egyébként nem kell lemondani az alapozásról. A szemöldököd és az ajkad Browseyeslips ápoló krémmel naponta többször (5-6 alkalommal is akár) vékony rétegben kell bekenni. Szemhéjtetoválás után nem ajánlatos krémezni, nehogy belemenjen a szemedbe! Ilyenkor dörzsöléssel irritálnád a friss tetoválást. Esetleg lefekvés előtt használhatsz Browseyeslips ápoló krémet -t, ha szükségét érzed. A szemránckrémed nyugodtan használhatod, ahogy eddig is.

Amíg le nem esik a var (8-10 nap), kerüld a szaunázást, úszást/ búvárkodást, illetve az intenzív izzadással járó mozgást (Ha sportolsz, most igazoltan pihenhetsz..

Mire számíthatsz sminktetoválás után néhány nappal? Hogy fog kinézni a sminktetoválásod?

Íme, minden, amit tudnod kell, arról ami történni fog:

6-8 nap múlva:

Visszajelzések alapján általában itt már befejeződik a gyógyulás. A szemöldök világosabb lesz, és már nem látszanak olyan élesen a tetovált szálak.

A szemkontúr kicsit mattabb lesz és kevésbé vastag. Az ajak is „lehámlik”, sőt sokszor akár túl világosnak is látszik utána, mintha nem történt volna semmi. Semmi gond! Ez néha előfordul, de 4-5 hét alatt beérik a szín, azaz elnyeri végleges intenzitását.

Jó, ha tudod: akkor sincs gond ha Nálad a gyógyulási idő ettől hosszabb. Lehet akár 2 hét is, ebben különbözőek vagyunk.

4-6 hét múlva:

Eljött a korrekció ideje!

A szemöldök tetoválás színe már kialakult. Láthatod, hogy a gyógyulás után hol kell esetleg pótolni a hiányzó pigmenteket. Sötétebbet szeretnél? Semmi akadálya.

A szemhéj is korrigálható már, mattabb és visszafogottabb a színe, mint frissen, hiszen a saját hámsejtjeid fedik.

6 hét után az ajak színe is beért, kialakult. Persze itt is lehetőséged van a szín erősítésére.

1 év múlva:

Leghamarabb a szemöldök színe kezd halványodni vagy változni. Attól függően, hogy mennyire világos és természetes hatású a szemöldöktetoválásod – már lehet, hogy aktuális lehet a frissítés.

A szemhéjtetoválás és az ajak is ekkor még jól tartja a szín élénkségét.

1,5 -2 év múlva:

Itt az ideje, hogy frissítsd a sminktetoválásod! Tudom, még látszik, de hidd el, egy frissítés csodákat művel! Sőt, ha valamit másként gondolsz – bizonyos határok között – változtatni is tudunk, hiszen 2 év alatt Te is változhatsz, és ezzel együtt a stílusod is.

Sokan azt mondják frissítés után: „Pedig én azt gondoltam, hogy még milyen jól látszik, de most mennyivel jobb lett frissítés után!”

Ne feledd, ha 2 éven belül visszajössz frissíteni a tetoválásaidat, árkedvezményben részesülsz.

Ki a hibás? 

Sokan keresnek meg ezzel a problémával, de azt kell mondanom, hogy ez nem feltétlenül a sminktetováló hibája. De ez már igen, hogy nem hívta fel a figyelmed erre a végkifejletre is, és nem magyarázta el, milyen lehetőségeid vannak, ha a kivörösödés mégis bekövetkezne. Ha valaki hozzám jön el szemöldök tetoválásra, az első dolgok között van, amire felhívom a figyelmét, hogy egy idő után kivörösödhet a tetoválása.

Miért is van ez?

Mert minden barna tartalmaz vörös pigmenteket, a meleg barnák pedig még többet, és ehhez adódik a bőrünk tónusa, ami szintén tartalmaz több-kevesebb piros festéket. Gondolj csak arra, hogy sok mindenkinek a barna hajfestékektől vöröses árnyalatú lesz a haja, és megy is reklamálni a fodrászhoz, hogy ő bizony nem vörös akart lenni…

Mi a megoldás?

Már a színválasztásnál törekedni kell arra, hogy kevésbé meleg árnyalatot válassz, de ha mégse tetszene a „szürkésebb”, hidegebb barna tónus, számolj azzal, hogy nem 2-3 év után kell korrigálni, felújítani a szemöldöktetoválásod, hanem akár már 1-1,5 év múlva. Ilyenkor speciális festékkel és technikával kell megdolgozni a területet, hogy újra szép barna szemöldököd legyen. A lényeg, ha nem akarsz, nem kell vörös szemöldök tetoválást hordanod, többféle megoldás is adott, csak élned kell vele!

Amikor szemkontúr tetoválásra gondolnak, sokaknak egyből a tű jut eszébe és az nehezen összeegyeztethető a szemmel és szemkörnyékkel, ezért teljesen természetes, hogy nehéz elképzelni hogyan zajlik a sminktetoválás egy ilyen érzékeny területen.

„És amikor az alsó szemkontúrt tetoválod nyitva van a szemem?”

Azonnal eloszlatnám a kétségeket, és elárulom, hogy szemhéjtetoválás közben a szemed végig csukva van – az alsó szemhéjkontúr pigmentálásánál  is, ami talán azért furcsa, mert otthon nyitott szemmel húzod ki a szemed. Tehát nyugodj meg, ilyen szempontból is teljesen biztonságos a szemhéjtetoválás.

Másrészt, folyamatos érzéstelenítés mellett zajlik a kezelés. Elvégre miért is szenvedjünk, ha nem muszáj…:)

Végezetül az is jó hír, hogy a másik két tetováláshoz képest az utóápolás egyszerűbb és a gyógyulás a leggyorsabb. Nem kell külön krémezni, hogy ezzel is óvjuk a szemet, nehogy belemenjen a krém és ezért dörgölnöd kelljen, amivel esetleg kijöhet a festék.

Amire számíthatsz, az egy enyhe duzzanat, ami másnapra általában elmúlik. A látvány hasonló, mint amikor jól kisírod a szemed, vagy ha valamilyen allegiába szenvedsz és enyhén duzzadt, piros a szemkörnyéked. Ajánlatos aznap és másnap reggel meginod egy Calcium-Sandoz pezsgő tablettát, ami nagyon szépen leviszi a duzzanatot.

TEDD FEL A KÉRDÉSED!

A fentiekben nem találtál választ a kérdéseidre? Nyugodtan írj nekünk, segítünk!

Név:*
E-mail:*
Becenév:*
Kérdésem a következő:*
Telefonszám:

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező. Antispam: az itt megadott e-mail címet nem adjuk ki harmadik személynek, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.