Összeszedtünk néhány olyan kérdést ami az esetek 90%- ban nem nyilvánvaló, lehet, hogy nem olvastál róla, nem tudod hol találod, vagy épp aggodalomra ad okot.. 
Erre a problémára próbáltunk hangsúlyt fektetni és elhessegetni a félelmet.  
Olvasd el, ha valamely kérdésre Te is keresed a választ, hátha még neked sem tiszta, de ha épp olyat nem találtál, mégis kételyek közt vagy, akkor írj nekünk!

Szemöldöktetoválás előtt leborotválják a szemöldököm?

Nem!!! Ha valahol ilyet mondanak, inkább ne is menj el, vagy gyorsan hagyd ott a helyet! Előrajzoláshoz, ha kell, vágok a szálak hosszából, és formára igazítom a szemöldököd, ahogy normál esetben egy kozmetikus is megteszi. Nagyon fontos, hogy lássuk, hol nőnek még szálak, és így a természetes szemöldökívben készítsem el a szemöldök tetoválásod.

Mennyi ideig fog tartani a sminktetoválás?

Maga tetoválás nem olyan hosszú idő, de aprólékos megtervezés előzi meg, így a jó munkához idő kell.

1. FÉNYKÉPEZÉS (kb 5 perc)
Ahol lefotózzuk, hogy milyen volt előtte, hogy a későbbiek folyamán hozzá tudjunk nyúlni az adatbázisunkba, ha bármi kérdés merülne fel.

2. ELŐRAJZOLÁS (kb 20-60 perc)
Ahol megtervezik a leendő szemöldököd, szemhéjad vagy az ajkadat

3. SZÍNVÁLASZTÁS (kb 5-10 perc)
Megnézitek, kiválasztjátok a megfelelő színt, ami a legjobban passzol hozzád és az elképzeléseidnek.

4. ÉRZÉSTELENÍTÉS ( 15 perc)
Érzéstelenítés közben a sminktetováló előkészül a tetováláshoz.

5. TETOVÁLÁS ( kb. 60-120 perc)
Szemöldök tetoválás esetében általában 1-1,5 óra technikától függően, ajaktetoválás és szemhéjtetoválás 1-1,5 óra, szemhéjsatír tetoválás pedig 2 óra is lehet.

Mennyire fáj a sminktetoválás?

Inkább kellemetlen, mint fájdalmas, hiszen az érzéstelenítők is fejlődtek az évek során. Ma már 10 vendégből 9 azt mondja, kár volt félnie a sminktetoválástól.

Szemöldöktetoválásnál 97%-ban nem beszélhetünk fájdalomról, hiszen többször érzéstelenítjük a területet és gyakorlatilag a vége felé már nem lehet semmit sem érezni.
Szemhéjtetoválásnál a szemhéjat akármilyen hihetetlen is, nagyon jól el tudjuk érzésteleníteni, hiszen jó vékony ott a bőr. Itt, ami fájdalmas általában a törölgetés.
Ajaktetoválásnál az első kör az, ami érzékenyebb, igaz az elejétől fogva érzéstelenítve van, de az első kör mindig kellemetlenebb, utána pedig olyan, mintha orvosi érzéstelenítést kaptál volna.

Milyen típusú szemöldököt tetoválunk, melyek közül lehet választani?

  • Természetes hatású, amikor szálakkal pótolják a hiányosságot.
  • Karakteresebb satíros / púderes hatású
  • Kombinált, a kettő ötvözete, amikor elől szálakat tesznek a végén pedig púderes lesz.

 

Mennyi ideig tartós és mikor ell frissíteni a sminktetoválást?

  • Szemhéjtetoválásnál tartóssága kb 2-3 év, de kb 2 év után már „kopottasnak” tűnik.
  • Ajaktetoválás kb 2-3 év is lehet, minél világosabb a választott szín, annál hamarabb kell, egy intenzívebb szín tartóssága akár 5-6 év is lehet.
  • szemöldöktetoválások 1-1,5 év, technikától és színtől függ természetesen, mert minél világosabb a választott szín, annál hamarabb esedékes a szemöldöktetoválás frissítése.

Minden esetben a legtanácsosabb 2 éven belül frissítened a sminktetoválásaidat, hogy mindig szépnek és frissen mutasson.

Hogyan válassz sminktetováló szakembert?

Ha belevágsz…

Olyan szakembert válassz, akinek a fő területe a sminktetoválás, hiszen az arcodról van szó, és a sminktetoválás évekig megmarad.
Legyen lehetőséged konzultációra, ahol külön időt biztosítanak Neked, és felteheted a kérdéseidet.

A konzultáció során kapnod kell egy előzetes sminktetoválás tervet: mutassa meg a sminktetováló, hogyan tudna javítani az egész arcodon, legyen részletes információd színekről, ill. a bőrben történő esetleges változásukról. Tud-e a tetováló elég nagy színválasztékot mutatni?
Az első benyomás: egy sminktetováló szalon inkább hasonlítson egy „klinikára”, mint egy „tetkós barlangra”…
Sminktetoválás képek: napjainkban szinte elképzelhetetlen, hogy egy profi sminktetováló ne rendelkezzen sminktetoválás előtte-utána fotókkal.

Meddig marad meg a sminktetoválás a bőrben?

Ez egyénenként változó… Tudom, pont ez az, amit senki sem szeret hallani, mert ez olyan megfoghatatlan. Az biztos, hogy nem egyik hónapról a másikra fog kikopni, hanem először csak halványodni kezd.

Lássuk, mi az, ami befolyásolja a sminktetoválásunk tartósságát…

UV sugárzás: a sminktetoválás legnagyobb ellensége, mert nem csak halványítja, de a pigment színét is befolyásolhatja. Tapasztalataim azt mutatják, hogy aki sokat jár szoláriumba vagy szeret napozni, annak biztosan

 hamarabb kell frissítenem a sminktetoválását.

A szín: minél világosabb színt választasz, annál hamarabb fog elhalványodni.

A kor: idősebbek bőrében (50+) hosszabb ideig marad meg a pigment. Miért van ez?

Egyszerű biológia: a kor előrehaladtával a bőr azon rétege (sejt közötti állomány), ahol a pigment helyezkedik el, egyre hosszabb idő alatt újul meg, míg fiataloknál ez 2-3 év alatt megy végbe.

Bőrtípus: a száraz, vízhiányos bőrben hosszabb ideig marad meg a festék, sőt sötétebbnek és élénkebbnek is látszik. Sajnos, akinek zsíros, tág pórusú a bőre, az számíthat arra, hogy hamarabb halványodik majd a tetoválása, és a színek sem lesznek olyan élénkek (pl. ajak).

Ennek tudatában, ami ígérhető, amíg látható egy sminktetoválás:

Szemhéj: akár 2-3 év is lehet, ha fekete színt választasz.
Ajak: 2-3 év is lehet; itt is érvényes az, hogy minél világosabb a választott pigment, annál hamarabb elhalványodik.
Szemöldök: max.1-1,5 évet szoktam ígérni. Világos színeknél még hamarabb halványodik a szemöldöktetoválás!

Csináltassak sminktetoválást nyáron? 

Sokan úgy hiszik, hogy nyáron nem csináltathatnak mikropigmentációt.

Szeretnénk megnyugtatni: ha eldöntötted, és belevágsz, az év bármely időszakában készíttethetsz kozmetikai tetoválást!

Mikor NE csináltass sminktetoválást?

Nyaralás előtt 2 nappal: nem szeretnél smink nélkül maradni a tengerparton, ezért mindenáron és azonnal sminktetoválást akarsz? Nem ajánljuk! Ahhoz, hogy szépen megmaradjon, és gyorsan meggyógyuljon a tetoválásod, gondos ápolásra van szüksége, amit nem biztos, hogy biztosítani tudsz a nyaralás közben. Mivel az intenzív napsugárzás egyébként is befolyásolhatja a sminktetoválásod színét, ez friss pigmentáció után különösen káros lehet a tökéletes végeredmény eléréséhez.

Melyik nyári időpont a legalkalmasabb sminktetoválásod elkészítésére?

Hogy valóban gondtalan legyen a nyaralásod, min. 2 héttel előtte csináltasd meg kozmetikai tetoválásod, így biztosan van ideje rendesen meggyógyulni a felületnek (még ha esetleg herpeszed is lett). Mivel az ingyenes korrekcióra 3 hónapon belül kell eljönnöd, bőven lesz időd a korrekcióra a nyaralás után.

Hogyan védd nyáron sminktetoválásod?

Bármilyen régi is legyen kedvenc tetoválásod, fontos, hogy rendszeresen (mindig) védd, minimum 30 faktoros fényvédő krémmel. Az UV sugarak hatására nem csak gyorsabban kopik kozmetikai tetoválásod színe, hanem könnyebben változik is (pl. szemöldök kivörödése).

Amit nálunk is beszerezhetsz:

Tattoo Sun Protection & Care

Rendkívül hatékony UVA/UVB védelem a tetovált bőrre, 30-as faktorszámmal.

A kiváló minőségű összetételeinek és a hatékony UVA/UVB sugárzásokkal szembeni védelmének köszönhetően azonnali fényvédelmet nyújt. A nap sugárzásai maradandó károsodásokat, mint fakulás és a bőr idő előtti öregedését okozhatják, a megfelelő fényvédelem nélkül. A stift ára 2.200,- Ft. 

Név:*
Email cím:*
Becenév:*
Kérdésem a következő::*
Telefonszám::
Elolvastam és megértettem az adatkezelési nyilatkozatot.:* igen
nem
Hozzájárulok, hogy az Arckontúr Kft. számomra értesítéseket, hírleveleket küldjön:* Igen
Nem