Miért vörösödik ki a szemöldök tetoválás?

– mert a barna szín a legösszetettebb: piros, zöld, fekete és sárga keveréke (különböző arányban), így előbb-utóbb részeire „bomlik”, szétválik

– a piros pigment a legstabilabb a bőrben, így amikor a szemöldöktetoválásod elkezd halványodni, ez látszódik a legtovább

Mi az, ami elősegíti a kivörösödést?

– UV sugárzás (szolárium is!) – használj fényvédőt!

– ha a melegebb árnyalatú barna festéket választunk

 

kivorosodott_szemoldoktetovalas_javitasa.jpg

Berni azzal keresett meg, hogy frissítsem fel régi szemöldöktetoválását, amit egy másik kozmetikus készített neki…

 

Nem akart változtatni a formán és a satírozós technika mellett maradt. Mivel nagyon kivörösödött a sminktetoválása, azt javasoltam, hogy a szemöldöktetoválás frissítése előtt korrigáljuk a vörös színt. Ezt egy alkalommal készítettem el egy speciális fedőpigmentálási eljárással, a hatás közvetelenül a tetoválás után már látható volt, barnás lett a szemöldöke. Így a következő hónapban elkészített szemöldöktetoválás már egy semlegesített barna alapra készült el. Ezzel az eljárással meghosszíbbítható a szemöldöktetoválás barna színe.

…olyannyira, hogy nemrég, amikor Berni visszajött az újabb aktuális sminktetoválás frissítésre, mindketten örömmel állapítottuk meg, hogy a szemöldöke nem vörösödött ki úgy, mint amikor először találkoztunk, csupán halványodott, ami természetes folyamat…A fedőszínpigmentálási módszer tehát hosszú távon is bevált, és ez jó hír mindazoknak, akiknek eddig fejfájást okozott a vörös szemöldök, vagy azért nem mernek belevágni a sminktetoválásba, mert attól tartanak, hogy a vörös szemöldök menthetetlen…:)

Berni újra eljött és frissítette a tetoválását:

Számodra mi lett a legnagyobb előnye a sminktetoválásodnak? – kérdeztem Bernit a sminktetoválás frissítés után.

„Mivel nagyon ritka a szemöldököm, és régebben minden nap reggel be kellett rajzolnom, most ezzel időt takarítok meg, kényelmesebb a napi smink elkészítése. Arról nem is beszélve, hogy a rajzolás sem volt tökéletes, de most egy tökéletes formát is kapott a szemöldököm. Sokan meg is dicsérték már a színét is és a formáját is.”