Gyakran van herpeszed, és azt gondolod, így nem csináltathatsz szájtetoválást?

herpesz_21189397_n

Herpesz

Sokan éppen azért csináltatnak ajaktetoválást, mert a herpesz miatt eltűnt a szájuk vonala és színe, és szeretnék, ha újra lenne…

Sajnos azt nem tudom garantálni, hogy nem lesz herpeszed a sminktetoválás után, de sokrétű megelőzést tudsz alkalmazni ahhoz, hogy ne legyen, vagy csak enyhébb formában jelentkezzen. Ha pontosan követed az ápolási tanácsokat, 100%-ban elkerülheted, hogy a herpesz területén „kiessen” a tetoválás.  Az évek alatt sok-sok visszatérő „herpeszes” vendégem volt már, akiknek a legtöbb esetben nem jött ki a herpesze (vagy csak enyhe formában), és gyógyulás után egyenletes, foltmentes maradt az ajaktetoválásuk.

 

Hogyan is alakul ki a herpesz?

A Herpes simplex-1 vírus okozza. Sajnos akinél már egyszer kialakult, biztosan számíthat rá, hogy előbb utóbb újra megkeseríti az életét. Oka: a herpesz vírus megbújik az érzőideg dúcokban, majd bizonyos tényezők hatására ismételten aktiválódik, majd az idegek mentén tör a bőrfelszínre.

Biztos jelei: a száj körüli bizsergés, viszketés  jelzi , hogy hamarosan (legtöbb esetben 1-2 nap múlva) herpeszed lesz. Az a tapasztalatom, hogy ha a tetoválástól jön ki a herpesz, akkor mindig a sminktetoválás utáni 3. napon történik. Mivel a sminktetoválás mindenkinek okoz egy kis stresszt, a herpesz pedig erősen stresszfüggő vírus, ezért a tetoválás okot adhat a megjelenésére.

Amit ilyenkor semmiképp ne tégy:

– Ajaktetoválásra ne hulla fáradtan, egy átmulatott éjszaka után gyere

– Ne ess pánikba! A profi ajaktetoválás ellenáll a herpesznek, ha betartod az utasításokat

– Száraz, viszket, csúnya… a legtöbb szájherpesz elleni krém szárít, ezért nagyon körültekintően használd. Mindig először a herpesz elleni készítményt tedd fel, majd utána vékony rétegben a Brows Eyes Lips krémet, így nem fog kiszáradni, de a hatóanyag mégis tud dolgozni.

NE KAPARD LE a száraz vart a herpeszről, mert azzal együtt kiszedheted a festéket, és foltos lesz az ajaktetoválásod

Hogyan előzd meg a herpeszt, és ha kijött, mit tegyél ellene?

– Próbáld meg kipihenni magad tetoválás előtt, rendesen egyél

– Használj szívószálat, hogy az ajkad lehetőleg ne érintkezzen a pohárral (csökkenti a fertőzésveszélyt)

– A tetoválás előtt 3 nappal kezdj el herpesz elleni készítményt szedni, pl. Telviran vagy az Epavir. (majd csináld is végig a kúrát)

– Az ajaktetoválás előtt legalább 1 héttel kezdj el szedni min. 1000-1500 mg C-vitamint naponta (immunerősítés céljából)

– Még részletesebb felvilágosítást kapsz, ha bejelentkezel ajaktetoválásra