Amint megérkeztél az időpontodra, átbeszéljük, hogy mit szeretnél, és felteheted kérdéseidet. Ki kell töltened egy beleegyezési nyilatkozatot, amiben pontról pontra le van írva, mire számíthatsz a sminktetoválás alatt és után. Még mindig kérdezhetsz, ha valami nem tiszta…

Az ajaktetoválás tervezése

A következő, talán legfontosabb rész: az ajak formájának megalkotása és színének kiválasztása. Nyugodtan elmondhatod kívánságaid, ezután pedig a szakmai kritériumoknak megfelelően, precízen megtervezem az ajkad formáját. Nem csak ülve, de állva is megnézzük együtt, hogy minden a helyén van-e. Színválasztáskor figyelembe veszem azt, hogy milyen hatást szeretnél elérni az ajaksatírozással: Természetesség? Hangsúlyosság? Szexi? Feltűnőbb? Rúzsozott hatás?

Az egyéniségedhez alakítva, kívánságod szerint készítem el az ajaktetoválásod. Személy szerint az óvatosság híve vagyok, pl. ha két szín között kell dönteni, én mindig a világosabbat javaslom, a korrekciónál sötétíteni ugyanis sokkal könnyebb, mint egy általad sötétebbnek tartott végeredményt világosítani.

Vágjunk bele, illetve tetováljunk!

Érzéstelenítés után első lépésként az előrajzolt forma szélén megtetoválom a körvonalat. Ez később nem fog kontúrként látszani, csak azért van rá szükség, hogy szép, éles legyen a szájtetoválásod széle. Ha már elég határozott az ajakaid széle, kezdődhet a satírozás körbe-körbe és körbe-körbe, amíg egyenletes lesz a pigment mennyisége a bőrben.

Fáj? Sajnos a tetoválás nem fájdalommentes, de érzéstelenítünk, ahányszor csak kéred. Jó hírem van, ma már olyan szuper érzéstelenítőkkel dolgozunk, hogy gyakorlatilag az első kör után, ami egy kicsit kellemetlenebb, újraérzéstelenítés után, alig érzel valamit. A tetoválás után húzódó érzésed lesz, mint amikor nagyon kifújja a szél a szád, ezért fontos a helyes utóápolás.

Mondani szoktam, hogy ha nem muszáj, akkor ne „szenvedjünk” a szépségért. Éppen ezért, nálunk lehetőség van fogorvosi  érzéstelenítésre is ajaktetoválás esetében. Szurival gyakorlatilag teljesen fájdalommentes a tetoválás. Csak az első „kört” kell átvészelni helyi érzéstelenítés mellett, és azután lehet felvenni a fogorvosi érzéstelenítést, majd visszatérni hozzánk és relaxálni. Bővebben: Ajaktetoválás FÁJDOLOMMENTESEN >>

És a korrekció?

Korrekciót leghamarabb 6 hét múlva szoktam készíteni, ennyi idő kell ahhoz, hogy egy hámsérülés rendesen regenerálódjon, a ajaktetoválás színe kialakuljon, ill. hogy lássam, esetleg hiányzik-e pigment valahonnan. Bizony, a sminktetoválás a korrekcióval együtt lesz tökéletes, mivel a gyógyulás során a hámlással a festék egy része távozhat. Ennek mértéke mindenkinél egyedi, van, aki észre sem veszi,és  van, akinél feltűnőbb a hiány.

 

 

 

Ajaksatírozás előtte és közvetlen tetoválás után…