Már megvan az időpontod, igaz? Nagyszerű! Ez azt jelenti, hogy akár már el is kezdhetsz lélekben készülni a tartós szőrtelenítésre!

Ebben szeretnénk Neked segíteni néhány egyszerű, ám fontos gyakorlati tanáccsal, hogy minden simán menjen.

Tudom, kicsit hosszú ez az oldal, de nyugiban szánj rá néhány percet. 

 • ha a kezelendő területen bármilyen bőrbetegség található, extrém szárasság, ekcéma,  kiütés, allergia, herpesz, bőrgomba stb..
 • amennyiben kemoterápiás, sugárkezelés kezelés alatt állsz
 • ha előző nap, vagy aznap lázas állapot lép fel
 • ha elmúlt 2 hétben hámlasztás történt, hiszen a gyantázás miatt mi is leszedjük a bőr felső hámrétegét, illetve az IPL gép is villanófényt bocsájt ki, amellyel sérülhet a felső hámréteg.
 • ha nyílt seb vagy felületi sérülés van az adott területen
 • elmúlt 4 hétben fényérzékenyítő gyógyszert szedtél, ilyen például bizonyos antibiotikumok, alvást elősegítő, nyugtató szerek, illetve ide kell sorolnom még a fogamzásgátló tablettákat is persze nőből vagyunk, a mai világban nagyon nehezen tudjuk ennek szedését kiküszöbölni, csak tájékoztató jelleggel, hogy tudj róla, hiszen az IPL gép villanófényt bocsájt ki, ami ilyenkor még jobban felerősíti az fényérzékenységet.
 • Terhesség, szoptatás is kizáró ok. 

Mit NE tegyél tartós szőrtelenítés előtt? 

 • NE használj  barnító  krémet a kezelendő felületen
 • Kerüld  a  szolárium  használatát  és  a  napozást a kezelés előtt és után minimum 2 hétig!
  Ez azért is nagyon fontos, hiszen az IPL készülékkel nagy energiájú fénysugarat juttatunk a bőrbe, ami szinte ugyan olyan, mintha égési sérüléseget okoznánk. 
 • Mint ahogy fentebb is írtunk, a kezelendő területen fontos, hogy NE történjen mélyhámlasztás és szőkítés! A szőkítés azért is fontos, mert sokkal hatásosabb és látványosabb végeredményt tudunk elérni sötét szőrön. 
 • A kezelés napján NE vigyél a területre fényvédő krémet, sminket, dezodort, stiftet, parfümöt.
  Értelemszerűen ha lábszár és comb IPL-re érkezel, dezodort a hónaljadra fújhatsz, hiszen nem az a kezelendő felület.

Mit TEGYÉL tartós szőrtelenítés előtt? 

 • Olyan hosszúságú szőrrel érkezz, amit már le tudunk gyantázni. (ez kb 3-4 mm-es hosszúságot jelent)
 • Vannak olyan esetek, amikor nagyon hamar, már serdülő korban előfordul extrém szőrösödés, és a mai világban sajnos sokszor előfordul kiközösítés, csúfolás, így ha 14 évet betöltötted de nem vagy még 18 éves, az első alkalomra szülővel érkezz, és itt mindent meg fogunk beszélni. 
 • A kezelés után napfénynek kitett területekre SPF 50 faktoros fényvédőt kell alkalmazni! 
 • Amennyiben hónalj és bikini tartós szőrtelenítésre érkezz, kérlek tisztálkodj előtte.

Ha eljössz Hozzánk, viszont rajtunk kívül álló okok miatt meggondolod Magad és mégsem készül

el a tartós szőrtelenítés, az időpont foglalása miatt az IPL árának 20%-át felszámoljuk.

Speciális óvintézkedések 

Avagy a koronavírus miatti aktualitások a szalonunkban. 

Szépségszalonként eddig is maximális figyelmet fordítottunk szalonunk biztonságára és tisztán tartására. Bevallom régebben még bántott is, hogy sokan azt mondták, úgy érzik magukat, mintha orvosi rendelőben lennének, itt minden annyira steril. Most ez értelmet nyert és hangsúlyt kapott.

Nem mintha nem lenne rá ötletünk, hogy hogyan fokozzuk a biztonságot, a tisztaságot és a takarítást a szalonban, de a nyitás előtt kérdőívben megkérdeztük a vendégeinket és a követőinket mit várnak el az újraindulás után. Büszke vagyok rá, hogy a 200 kitöltő közül 120-an azt jelezték vissza, hogy: „Nekem jó volt az eddigi is, mert kiemelten figyeltek mindenre”. A plusz észrevételt és kéréseket mind figyelembe vesszük és, amit csak tudunk azt fokozzuk, egy részt a saját ötleteinkből, másrészt az igények és javaslatok alapján.

A mostani időszakban biztosan jó ideig folyamatosan változik a helyzet, napra készen követjük a rendeleteket. Megpróbálunk ehhez mérten minél rugalmasabbak lenni, de a szépség előtt az egészség mindig fontosabb, ezért oda-vissza működve elengedhetetlen, hogy bízzunk egymásban, és mi is, és Te is betartsunk néhány szabályt és óvintézkedést.

 • Ha Te magad vagy közvetlen környezetben valaki megbetegszik, akkor kérlek jelezd felénk és módosítsuk az időpontodat egy későbbi dátumra. Mi sem fogunk dolgozni, ha betegek lennénk.
 • A speciális légfertőtlenítő lámpa erősebb hatású és alaposabb, mint egy hypos felmosás, vagy egy fertőtlenítős áttörlés, ezért a mellékhelyiségeken kívül nem fogsz fertőtlenítő szagot érezni.
 • A szalonunk mérete és helyiségei megengedik, hogy egyszerre 2 vendéget tetováljunk, és így tudjuk biztosítani a váróban a kellő távolságot.
 • Minden helyiséget folyamatosan szellőztetünk.
 • Papucsainkat és a mosdóban lévő kéztörlőket MINDIG VENDÉG UTÁN FRISSEN MOSSUK.
 • A szalonban kézfertőtlenítő áll a rendelkezésedre.
 • A mosdót minden használat után fertőtlenítjük.
 • Tudd, hogy akár 10 cm-es közelségbe is fogunk kerülni, ezt nem tudjuk kikerülni, csak akkor gyere, ha ez most valóban nem zavar Téged.
 • Az IPL gépet és eszközeinket minden vendég után sterilizálunk 

Próbálunk mindenre gondolni, odafigyelni a kialakult helyzetben, ha bármi kérdésed, megjegyzésed, javaslatod lenne felénk a szívesen fogadjuk, és amennyiben tudjuk megoldjuk. Erre az emailre válaszolva jelezd nekünk. És akkor most jöjjenek azok a dolgok, amelyekre a fentieken kívül figyelj a sminktetoválásod előtt. 

Mind e mellett mi ebben az időszakban is pozitívan gondolkodunk, erősítjük az immunrendszerünket. 

Pontosan hová is kell jönnöd? 

Szalonunk  a Fürj u. 17-ben található Szegeden. Ez egy sarki társasház, a Középfasor felől van a bejárata.

Ha autóval érkezel, az itt lakók nyugalma érdekében, a környező kis utcákban tudsz ingyenesen parkolni. Köszönjük, ha ezt figyelembe veszed. 

Klassz! Most, hogy már mindent tudsz, már csak egy pici kitartást kérünk Tőled.

Őrizd meg a lelkesedésed! Hamarosan találkozunk! 🙂

Várunk szeretettel!

Berényi Szalon csapata

UI: azért, ha bármi kérdésed van, tudod szívesen válaszolunk. Nincs buta kérdés!