Már megvan az időpontod, igaz? Nagyszerű! Ez azt jelenti, hogy akár már el is kezdhetsz lélekben készülni a VIP sminktetováló napodra…Ebben szeretnénk Neked segíteni néhány egyszerű, ám fontos gyakorlati tanáccsal, hogy minden simán menjen.

Lássuk, mire érdemes odafigyelned:

Sminktetoválás előtt 7-10 nappal

– ha száraz a bőröd, esetleg hámlik is, rendszeresen használj E-vitaminos hidratáló ápolót, mert a kellően hidratált felület kevésbé érzékeny. A Bepanthen Plus-t ajánljuk, mert úgyis azt kell majd használnod sminktetoválás után az ápoláshoz.

– a szemöldök, illetve szemhéjtetoválás miatt tartós szemöldök/szempillafestést már ne csináltass

– a műszempilla magát a tetoválást nem akadályozza, de közben, a festék törölgetése miatt megsérülhet, és sokszor az ismeretlen összetevőjű ragasztó is befolyásolhatja a színt… Ezért ha tervezel, lehetőleg a szemhéjtetoválás gyógyulása után csináltass műpillákat és ne előtte

–  A sminktetoválás előtt legalább 7 nappal kerüld a vérhigító gyógyszerek pl. Aszpirin, Astrix, Ticlid vagy ehhez hasonló gyógyszer szedését.

Sminktetoválás előtt 3-4 nappal

ne menj szoláriumba, mert a szoli az összes nedvességet eltünteti a bőrfelszínből. A száraz bőr érzékenyebb, vérzik, és pl. nehezebb szép, vékony szemöldök szálakat húzni

ápold az ajkadat, mert a kiszáradt ajkakon nehéz tervezni és tetoválni is, és emellett sokkal érzékenyebb is, ill. nehezebben gyógyul

– ha hajlamos vagy ajakherpeszre, akkor olvasd el részletesen, hogyan tudod megelőzni, és mit tehetsz, ha már kijött>>!

A sminktetoválást megelőző 24 órában

aludd ki magad, lehetőleg ne egy átmulatott/átdolgozott éjszaka után gyere el tetováltatni

– ha használsz kontaktlencsét, akkor az 24 órával a tetoválás előtt és után ne legyen bent – hozz magaddal szemüveget

A sminktetoválás napján

Hogyan érkezz?

ne koplalj, mindenképpen reggelizz  előtte, és igyál megfelelő mennyiségű folyadékot

– ne siess, szánj rá kellő időt, mert ha rohansz valahová, ideges és türelmetlen leszel, ezzel együtt pedig jóval alacsonyabb lesz a fájdalomküszöböd! Ezt a napot szánd Te is magadra.

légy pontos, de bőven elég ha maximum pár perccel hamarabb érkezel

– a kedvenc rúzsod vagy ajakceruzád, hogy lássuk, színben mi az elképzelésed

– a szemöldökceruzád, szintén színmeghatározás céljából

képet a kívánt formáról, ha már van konkrét elképzelésed. Azt azért fontos tudnod, hogy nincs két egyforma arc, mindig az egyéni adottságokat vesszük elsősorban figyelembe. Így egy fotó csak támpont lehet, de pontosan olyat nem lehet készíteni. Megköszönjük, ha a saját szalonunk képeiből hozol, hiszen ahhoz hasonlót biztosan tudunk Neked készíteni. 

– az esetleges duzzanat csökkentésére nagyon jó a Revicet akut tabletta. Hozd magaddal, egyet már közvetlenül tetoválás után “elfogyaszthatsz”. Különösen szemhéj-és ajaktetoválás után javasolt.

-ápoló krémet biztosítunk Neked. Javaslat, hogy sminktetoválás előtt kezd el vele ápolni a bőröd, ezt szalonunkban be tudod szerezni.

– jó kedvet, pozitív hozzáállást, nyitottságot a szakmai javaslatokra. Félelemre, hidd el, nincs okod!

A VIP program menetéről:

Tudod, ahogy beszéltük is, ez a nap csak Rólad szól! Más Vendéget nem fogadok aznap. Nem kell kapkodnunk, van időnk átbeszélni az elképzeléseid és elkészíteni a “látványterveket”. A legeslegfontosabb, hogy légy türelmes! Tudom, nem könnyű órákig feküdni, amíg elkészülnek a tetoválások, de hidd el, a végeredmény mindenért kárpótolni függ.

Természetesen többször tartunk szünetet, ebédelünk, kávézunk, nem kell folyamatosan koncentrálnod. Bármikor szólhatsz, ha úgy érzed, hogy felülnél vagy felfrissülnél. A VIP napnak nincs szigorú menete, nincsenek szabályok, hiszen szépülni jössz és nem szenvedni. 

Kényelmes ruhában gyere, a sminkelést pedig nyugodtan kihagyhatod, mivel úgyis le fogom törölni az előrajzolás miatt.

Azt nehéz pontosan megjósolni, hogy hány óra alatt végzünk, mert az függ attól is, hogy Te hogyan viseled a tetoválásokat és mennyi szünetet tartunk. A legjobb, ha Te sem táblázod be magadnak a nap további részét vagy az estéd, mert ha sietsz, akkor nem tudsz ellazulni. Legyen ez a Te csajos napod, amit maximlisan megérdemelsz. Élvezd ki a szépülést!

Klassz! Most, hogy már mindent tudsz, már csak egy pici kitartást kérünk Tőled. Őrizd meg a lelkesedésed! Hamarosan találkozunk! 

Várunk szeretettel!

u.i. Ha kíváncsi vagy, ajánljuk Neked Facebook oldalunkat>> és Sminktetoválás Blogunkat>>, ahol érdekes, színes, és tanulságos sztorikat olvashatsz a sminktetoválásról…:)

És természetesen ha bármi kérdésed adódna előzetesen, nyugodtan fordulj hozzánk bizalommal.