Már megvan az időpontod, igaz? Nagyszerű! Ez azt jelenti, hogy akár már el is kezdhetsz lélekben készülni a sminktetoválásra…Ebben szeretnénk Neked segíteni néhány egyszerű, ám fontos gyakorlati tanáccsal, hogy minden simán menjen.

 

Mikor NEM tudjuk elkészíteni a sminktetoválásod?

 • Ha a tetoválandó részen, vagy közvetlen közelében található szemölcs, vagy anyajegy, bőrelváltozás, gyulladás. Kérlek, figyelmesen nézd át az érintett területet, és szólj, ha ilyesmit tapasztalsz, ránézünk, és akkor meg tudjuk mondani, hogy mi lesz a következő lépés. Ez nagyon fontos, így ha találsz Magadon bármilyen elváltozást, kérlek jelezd felénk!
 • Ha van már sminktetoválásod, mindenképpen küldj képet Magadról és a tetoválásodról, ha szegedi vagy, látogass el hozzánk a szalonba és lefotózunk.
 • Mivel szalonunk és szakembereink az élethű sminktetoválás hívei, így kihívó erős tartós sminket nem készítünk, csak olyat, ami esztétikus és minden alkalomhoz illő. Ha tetszettek a munkáink a weboldalon vagy a Facebookon, akkor gyere bátran, olyat tudunk Neked készíteni 🙂

 

Sminktetoválás előtt 7-10 nappal:

– Ha száraz a bőröd, esetleg hámlik is, rendszeresen használj E-vitaminos hidratáló ápolót, mert a kellően hidratált felület kevésbé érzékeny. A Bepanthen Plus-t ajánljuk, mert úgyis azt kell majd használnod sminktetoválás után az ápoláshoz.

– Szemöldök-/szemhéjtetoválás esetében tartós szemöldök/szempillafestést már ne csináltass.

– Szemhéjtetoválás előtt, ha van műszempillád oldasd le, mert nagyon sérül törölgetéskor a szempilla, illetve az ismeretlen anyagú ragasztó befolyásolja a tetováló festék beépülését.

–  A sminktetoválás előtt legalább 7 nappal kerüld a vérhigító gyógyszerek pl. Aszpirin, Astrix, Ticlid vagy ehhez hasonló gyógyszer szedését.

Sminktetoválás előtt 3-4 nappal:

– Ne menj szoláriumba, mert a szoli az összes nedvességet eltünteti a bőrfelszínből, és a száraz bőr érzékenyebb

– Ajaktetoválás esetében ápold az ajkadat, mert a kiszáradt ajkakon nehéz tervezni és tetoválni is, és emellett sokkal érzékenyebb is, ill. nehezebben gyógyul. Ajakápoló alatt NEM a Labellót értjük! Az kifejezetten szárítja az ajkakat!

– Ha hajlamos vagy ajakherpeszre, akkor olvasd el részletesen, hogyan tudod megelőzni, és mit tehetsz, ha már kijött>>! Fontos, hogy ezt elolvasd!

A sminktetoválást megelőző 24 órában:

– Aludd ki magad, lehetőleg ne egy átmulatott/átdolgozott éjszaka után gyere el tetováltatni!

– Szemhéjtetoválás esetében, ha használsz kontaktlencsét, akkor az 24 órával a tetoválás előtt és után ne legyen bent – hozz magaddal szemüveget.

 

A sminktetoválás napján…

Hogyan érkezz?

– Ne koplalj, mindenképpen reggelizz vagy ebédelj előtte, és igyál megfelelő mennyiségű folyadékot. Mi egy finom kávéval vagy teával tudunk szolgálni. Ha egész napos elfoglaltságra jössz hozzánk, természetesen gondoskodunk az ellátásodról.

– Ne siess, szánj rá kellő időt, mert ha rohansz valahová, ideges és türelmetlen leszel, ezzel együtt pedig jóval alacsonyabb lesz a fájdalomküszöböd! Ha utána lenne programod, számíts arra, hogy a sminktetoválás hosszabb időt vehet igénybe, hiszen modellnek jelentkeztél. Tedd Magad szabaddá a nap további részére!

– Ha szoktál sminkelni, aznap sem kell róla lemondanod, nyugodtan gyere sminkben. Az előrajzolás miatt valamennyit le kell majd törölnöm belőle, tehát az sem probléma, ha teljesen sminkmentes az arcod. Rád van bízva.

– Légy pontos, de bőven elég ha maximum pár perccel hamarabb érkezel.

 

Mit hozz magaddal?

– Ha ajaktetoválásra jössz, akkor a kedvenc rúzsod vagy ajakceruzád, hogy lássuk, színben mi az elképzelésed

– Szemöldöktetováláshoz a szemöldökceruzád, szintén színmeghatározás céljából

– Képet a kívánt formáról, ha már van konkrét elképzelésed. Azt azért fontos tudnod, hogy nincs két egyforma arc, mindig az egyéni adottságokat vesszük elsősorban figyelembe. Így egy fotó csak támpont lehet, de pontosan olyat nem lehet készíteni. Megköszönjük ha saját szalonunk munkáiból hozzol fotókat, és nem más sminktetoválók fényképeit mutatod példának, ha már bennünket választottál.

– Az esetleges duzzanat csökkentésére nagyon jó a Calcium-Sandoz pezsgőtabletta, amiből egyet már közvetlenül tetoválás után „elfogyaszthatsz”. Különösen szemhéj-és ajaktetoválás után javasolt.

– Jó kedvet, pozitív hozzáállást, nyitottságot a szakmai javaslatokra. Félelemre, hidd el, nincs okod!

Modellként…

  • türelmes vagy, hiszen mivel oktatás, vagy színtesztelés történik, így elhúzódhat a tetoválás
  • tudomásul veszed azt, hogy sminktetoválásod a korrekcióval lesz tökéletes, amire 4-6 hét után kell visszajönnöd,
  • beleegyezel, hogy a tetoválásodról készült kép- és videóanyagot oktatáshoz és promócióhoz felhasználjuk,
  • rugalmas tudsz lenni abban, ha pár alkalmommal visszahívunk fotózásra.

 

Klassz! Most, hogy már mindent tudsz, már csak egy pici kitartást kérünk Tőled. Őrizd meg a lelkesedésed! Hamarosan találkozunk! 🙂

Várunk szeretettel!

U.i. Ha kíváncsi vagy, ajánljuk Neked Facebook oldalunkat>> és Sminktetoválás Blogunkat>>, ahol érdekes, színes, és tanulságos sztorikat olvashatsz a sminktetoválásról…:)

És természetesen ha bármi kérdésed adódna előzetesen, nyugodtan fordulj hozzánk bizalommal.