Huh, túl vagy rajta, nem kell már izgulnod.

Most már csak ápolnod kell, hogy  teljes szépségében  élvezhesd a sminktetoválásodat! Tudod, kaptál tőlünk egy kis utóápló kártyát amiben sok-sok kérdésedre megtalálod a választ. Olvasd át figyelmesen!

Mit fogsz érezni az első napokban?

A tetovált terület viszket, ég, húzódik – tudom, ez kellemetlen, de a keletkezett vart semmiképp se kapargasd, ne dörzsöld, és ne radírozd le! Szépen, magától kell, hogy leváljon. Ez pont olyan, mint amikor lehorzsolod a bőröd és néhány napig kellemetlen érzéseid vannak. Az nem gond, ha nedves vattakoronggal áttörlöd és néhány apró darabka levállik. 

Szemöldöktetoválás után 

A kezdeti pirosság közvetlen tetoválás után, 1-2 órán belül elmúlt. Csak a színe lesz erősebb az első pár napban, mintha kozmetikus festette volna frissen a szemöldököd.

Keletkezhet egy vékony varréteg, amit nem szabad erősen dörzsölni, magától kell, hogy leváljon. Amikor érzed, hogy húzódik, vékony rétegben utóápolóval kenegesd a szemöldököd, lehet többször, de csak vékonyan.  Reggel /este nedves vattakoronggal töröld át, még, jobb, ha arctejet is teszel rá, nem gond, ha apró szemcséket találsz a vattakorongon, ettől még megmarad a tetoválásod.

Továbbra is nyugodtan szedheted a szemöldököd a tetoválás területén kívül. Alapozót vagy arckrémet is használhatsz, csak a tetovált területet hagyd ki, töröld vissza. Visszajelzések alapján, nem biztos, hogy varasodni fog, lehet, hogy csak egy vékony hártya keletkezik rajta, ami finoman leválik. Ezzel sincs semmi gond, így is jó lesz az eredmény.

Ajaktetoválás után 

Másnap reggel ébredés után a kezdeti duzzanat csökkentésére Revicet Akut tabletta a legjobb megoldás. Ha fogorvos érzéstelenítette az ajkad a duzzanat lapadási ideje hosszabb is lehet. Másnap reggel lehet, hogy duzzadtabb lesz a szád, mint közvetlen tetoválás után. A szín intenzív, élénk és lehet, hogy sötétnek tűnik, de 3-4 nap után, ha leesik a var világosodik és mattabb lesz. Kitartás, légy türelmes!

Fontos, hogy ne hagyd kiszáradni az ajkad, naponta többször, vékony rétegben ápold utóápoló krémmel , amíg a gyógyulási folyamat tart. Ebben a néhány napban, amíg le nem esik a var, a krémezés mellett fontos, hogy használj szívószálat, lehetőleg még otthon is. Nyugodtan moshatsz fogat, a friss ajaktetoválásnak sem árt, csak közvetlenül utána kend be az ajkad hámosítóval! Ha szokott herpeszed lenni olvasd el ezt is>>

Nagyjából mindenkinél hasonlóan zajlik az ajaktetoválás gyógyulása, ezért ebben a videóban megnézheted, mi történt Zsuzsival ajaktetoválás után közvetlen és az azt követő napokban, részletesen elmondja mire számíts, és hogyan ápold az ajkad, és hogyan változik napról napra az ajaktetoválásod  KATTINTS a képre és nézd meg:

Szemhéjtetoválás után 

Másnap, ébredés után leginkább olyan, mintha kisírtad volna a szemed. A szemhéj az első reggelen duzzadtabb lehet, mint közvetlenül a tetoválás után. Ezért vegyél be egy Revicet Akut tablettát már ébredés után, mert az gyorsan lehúzza a duzzanatot. Ahogy megbeszéltük krémezésre nincs szükséged.

Ha használsz szemránckrémet, nyugodtan ápold vele a szemkörnyéked. A szemcseppedet is használhatod.

Ne fesd ki a szemed és ne használj szempillaspirált, amíg a var teljesen le nem esett, hogy ne irritáld a területet a gyógyulási folyamat alatt, illetve lemosásnál ne kelljen dörzsölni a szemed.

Ha szükséges, viselj napszemüveget, hogy ne kelljen hunyorognod!

Szemhéjsatírozás után

A szemhéjsatírozás utóápolása hasonlóan zajlik, mint a klasszikus szemhéjkontúr esetében. Mivel a tetovált felület nagyobb, ezért ne ijedj meg a duzzanat is intenzívebb lehet, leginkább tetoválás után pár órával és másnap reggel jellemzően. Nyugodj meg, ez is teljesen természetes. A Revicet Akut tabletta sokat segít, és napközben, ahogy beindul a nyirokkeringés, szépen lappadni fog. Ha úgy érzed, nagyon húzódik, akkor vékonyan bekenheted a felületet utóápolóval, de a szempilla tövét hagyd ki,  ezt CSAK este lefekvéskor javasoljuk.

Ebben a videóban részletesen elmagyarázom, hogyan ápold a szemhéjtetoválásod >

Mit használj?

Duzzanat csökkentésére: Revicet Akut tabletta, gyógyszertárban vény nélkül kapható.

Hámosító: BEL ápoló krém, amely speciálisan sminktetoválás ápolásához lett kifejlesztve.

Fényvédőként, hogy minél hosszabb ideig megőrizd a tetoválásod, Tattoo Sun Protection & Care 30 faktoros stiftet ajánljük, szintén tetoválásokhoz fejlesztve.

Tisztításra: nedves vattakorongot arctejjel. 

Hogyan ápold, tisztítsd a friss sminktetoválásod? 

Érheti-e víz?

Igen, érheti. Arctejjel, nedves vattakoronggal finoman, nem dörzsölve, áttörölheted a tetoválásod, hogy a felesleges savót és krémet, amit nem szívott be a bőröd, letöröld. Utána újra krémezheted. Sminktetoválás után kerüld a bő vízzel történő arctisztítást, illetve áztatást.

Ha használsz alapozót, csak arra ügyelj, hogy a tetoválásod ne fedd le vele, de egyébként nem kell lemondani az alapozásról.

A szemöldököd és az ajkad ápoló krémmel naponta többször (5-6 alkalommal is akár) vékony rétegben kell bekenni. Csak szemkontúr tetoválás után nem ajánlatos krémezni, nehogy belemenjen a szemedbe! Ilyenkor dörzsöléssel irritálnád a friss tetoválást. Esetleg lefekvés előtt használhatsz ápolót, ha szükségét érzed. A szemránckrémed nyugodtan használhatod, ahogy eddig is.

Amíg le nem esik a var (8-10 nap), kerüld a szaunázást, úszást/ búvárkodást, illetve az intenzív izzadással járó mozgást (Ha sportolsz, most igazoltan pihenhetsz.)

Hogy fog kinézni a sminktetoválásod?

Íme, minden, amit tudnod kell, arról ami történni fog:

6-8 nap múlva:

Visszajelzések alapján általában itt már befejeződik a gyógyulás. A szemöldök világosabb lesz, és már nem látszanak olyan élesen a tetovált szálak.

A szemkontúr kicsit mattabb lesz és kevésbé vastag. Az ajak is „lehámlik”, sőt sokszor akár túl világosnak is látszik utána, mintha nem történt volna semmi. Semmi gond! Ez néha előfordul, ami biztos, ekkor még nem láthatód a sminktetoválás végleges színét, mert most kezd még alakulni. A pigmentek 3-5 hét alatt helyezkednek el a bőrben, addig finoman, de változhat a színűk, intenzitásuk, ezért összességében kopottabbnak fog tünni az első hetekben. Ha szükségét érzed most inkább sminkkel egészítsd ki a korrekcióig.

Jó, ha tudod: akkor sincs gond ha Nálad a gyógyulási, varasodási idő ettől hosszabb. Lehet akár 2 hét is, ebben különbözőek vagyunk. 

4-6 hét múlva:

Eljött a korrekció ideje!

A szemöldöktetoválás színe már kialakult. Láthatod, hogy a gyógyulás után hol kell esetleg pótolni a hiányzó pigmenteket. Sötétebbet szeretnél? Semmi akadálya.

A szemhéj is korrigálható már, mattabb és visszafogottabb a színe, mint frissen, hiszen a saját hámsejtjeid fedik.

6 hét után az ajak színe is beért, kialakult. Persze itt is lehetőséged van a szín erősítésére, változtatására.

1 év múlva:

Leghamarabb a szemöldök színe kezd halványodni vagy változni. Attól függően, hogy mennyire világos és természetes hatású a szemöldöktetoválásod – már lehet, hogy aktuális lehet a frissítés.

A szemhéjtetoválás és az ajak is ekkor még jól tartja a szín élénkségét.

1.5 – 2 év múlva:

Itt az ideje, hogy frissítsd a sminktetoválásod! Tudom, még látszik, de hidd el, egy frissítés csodákat művel! Szemöldököd garanciája 1,5 évnél telik le, ajakkal és szemhéjjal várhatsz 2 évig. Ha valamit másként gondolsz – bizonyos határok között – változtatni is tudunk, hiszen 1,5-2 év alatt Te is változhatsz, és ezzel együtt a stílusod is, sőt rendszeresen új technikákat tanulunk a sminktetoválásban.

Sokan azt mondják frissítés után: „Pedig én azt gondoltam, hogy még milyen jól látszik, de most mennyivel jobb lett frissítés után!”

Ne feledd, ha 1,5-2 éven belül visszajössz frissíteni a tetoválásaidat, árkedvezményben részesülsz. A frissítési garanciád lejárta előtt kétszer is keresünk majd emailban és figyelmeztetünk, hogy tudj élni a kedvezményes lehetőséggel.