Huh, túl vagy rajta, nem kell már izgulnod, frissítettük sminktetoválásod.

Most már csak ápolnod kell, hogy  teljes szépségében  élvezhesd a sminktetoválásodat! 

Az első alkalommal már átélted ezt a folyamatot, de nem árt újra elmondani, hogy hogyan ápold a sminktetoválásod.

Mit fogsz érezni az első napokban?

A tetovált terület viszket, ég, húzódik – tudom, ez kellemetlen, de a keletkezett vart semmiképp se kapargasd, ne dörzsöld, és ne radírozd le! Szépen, magától kell, hogy leváljon. Ez pont olyan, mint amikor lehorzsolod a bőröd és néhány napig kellemetlen érzéseid vannak.

Szemöldöktetoválás után

A kezdeti pirosság közvetlen tetoválás után, 1-2 órán belül elmúlt. Csak a színe lesz erősebb az első pár napban, mintha kozmetikus festette volna frissen a szemöldököd.

Keletkezhet egy vékony varréteg, amit nem szabad dörzsölni, magától kell, hogy leváljon. Amikor érzed, hogy húzódik, vagyis naponta néhányszor vékony rétegben Bepanthen Plus-al kenegesd a szemöldököd.

Továbbra is nyugodtan szedheted a szemöldököd a tetoválás területén kívül. Alapozót vagy arckrémet is használhatsz, csak a tetovált területet hagyd ki. Nem biztos, hogy varasodni fog, lehet, hogy csak egy vékony hárty keletkezik rajta, ami finoman leválik. Ezzel sincs semmi gond, így is jó lesz az eredmény.

Ajaktetoválás után

Másnap reggel ébredés után a kezdeti duzzanat csökkentésére Calcium-Sandoz pezsgőtabletta a legjobb megoldás. Ha fogorvos érzéstelnítette az ajkad a duzzanat lapadási ideje hosszabb is lehet.

Másnap reggel is lehet, hogy akár duzzadtabb is lesz a szád, mint a tetoválás után, lehet „jegelni” is, de csak óvatosan 2-3 percnél ne legyen több idő. A szín intenzív, élénk és lehet, hogy sötétnek tűnik, de 3-4 nap után ha leesik a var sokat világosodik. Kitartás, légy türelmes!

Fontos, hogy ne hagyd kiszáradni az ajkad, naponta többször, vékony rétegben ápold Bepanthen Plus hámosítóval, vagy Carmex ajakápolóval (ez utóbbit a szalonban megvásárolhatod) , amíg a gyógyulási folyamat tart. Ebben a néhány napban, amíg le nem esik a var, a krémezés mellett fontos, hogy használj szívószálat, lehetőleg még otthon is. Nyugodtan moshatsz fogat, a friss ajaktetoválásnak sem árt, csak közvetlenül utána kend be az ajkad hámosítóval! Ha szokott herpeszed lenni olvasd el ezt is>>

Szemkontúr tetoválás után

Ébredés után leginkább olyan, mintha kisírtad volna a szemed. A szemhéj másnap reggel duzzadtabb lehet, mint előzőleg, közvetlenül a tetoválás után. Ezért igyál meg egy Calcium-Sandoz pezsgőtablettát már ébredés után, mert az gyorsan lehúzza a duzzanatot. Hámosítóra nincs szükséged.

Ha használsz szemránckrémet, nyugodtan krémezheted vele a szemkörnyéked, akár a tetoválást is.

Ne fesd ki a szemed és ne használj szempillaspirált, amíg a var teljesen le nem esett, hogy ne irritáld a területet a gyógyulási folyamat alatt, illetve lemosásnál ne kelljen dörzsölni a szemed.

Ha szükséges, viselj napszemüveget, hogy ne kelljen hunyorognod!

Szemhéjsatírozás után

A szemhéjsatírozás utóápolása hasonlóan zajlik, mint a klasszikus szemhéjkontúr esetében. Mivel a tetovált felület nagyobb, ezért ne ijedj meg a duzzanat is intenzívebb lehet, leginkább tetoválás után pár órával és másnap reggel jellemző. Nyugodj meg, ez is teljesen természetes.

A Calcium-Sandoz pezsgőtabletta sokat segít, és napközben, ahogy beindul a nyirokkeringés, szépen lappadni fog. Ha úgy érzed, nagyon húzódik, akkor vékonyan bekenheted a felületet Bepanten Plus-szal, de a szempilla tövét hagyd ki, de itt nem kell sokszor kenegetni.

Mit használj?

Duzzanat csökkentésére: Calcium-Sandoz pezsgőtabletta

Hámosító: Bepanthen Plus (minden gyógyszertárban beszerezhető)

Ajaktetoválás után: Carmex, érdeklődj a szalonban.

Mire ügyelj?

Sminktetoválás után kerüld a bő vízzel történő arctisztítást, illetve áztatást. Arctejjel finoman áttörölheted az egész arcodat, és ezt a tetoválásra is használhatod.

Ha használsz alapozót, csak arra ügyelj, hogy a tetoválásod ne fedd le vele, de egyébként nem kell lemondani az alapozásról. A szemöldököd és az ajkad Bepanthen Plus krémmel naponta többször vékony rétegben kell bekenni. Szemhéjtetoválás után nem ajánlatos krémezni, nehogy belemenjen a szemedbe! Ilyenkor dörzsöléssel irritálnád a friss tetoválást. Esetleg lefekvés előtt használhatsz Bepanthen Plus-t, ha szükségét érzed.

Amíg le nem esik a var (8-10 nap), kerüld a szaunázást, szoláriumozást, napozást, úszást/ búvárkodást :), illetve az intenzív izzadással járó mozgást (Ha sportolsz, most igazoltan pihenhetsz. 🙂 ).

Mire számíthatsz sminktetoválás után néhány nappal? Hogy fog kinézni a sminktetoválásod? Íme, minden, amit tudnod kell, arról ami történni fog:

6-8 nap múlva:

Visszajelzések alapján általában itt már befejeződik a gyógyulás. A szemöldök világosabb lesz, és már nem látszanak olyan élesen a tetovált szálak.

A szemkontúr kicsit mattabb lesz és kevésbé vastag. Az ajak is „lehámlik”, sőt sokszor akár túl világosnak is látszik utána, mintha nem történt volna semmi. Semmi gond! Ez néha előfordul, de 4-5 hét alatt beérik a szín, azaz elnyeri végleges intenzitását.

Jó, ha tudod: akkor sincs gond ha Nálad a gyógyulási idő ettől hosszabb. Lehet akár 2 hét is, ebben különbözőek vagyunk.

4-6 hét múlva:

Az új tetoválásodnak kialakul a véglegesnek mondható színe, frissítés után nem szükséges a korrekció, csak akkor, ha nagyon sokáig húztad a bejelentkezést és nagyon kikopott a sminktetoválásod.

Ha mégis úgy gondolod, hogy szeretnél korrekciót, természetesen van rá lehetőséged 3 hónapon belül ezt igénybe venni, ennek költségét az árlistánkban megtalálod.

1,5 -2 éven belül…

Frissítés után is él frissítési árgaranciánk, ami annyit jelent, hogy ha 1,5-2 éven belül ismét eljössz frissíttetni sminktetoválásod, akkor azt kedvezménnyel fogod kapni.

Ez igazán megéri!