A bakancslistán kipipálva a sminktetoválás!

Vagy már frissítésre/korrekcióra érkezel hozzánk? (Pszt, nem árt ismételni, olvass el mindent alaposan!)

Már megvan az időpontod, igaz? Nagyszerű! Ez azt jelenti, hogy akár már el is kezdhetsz lélekben készülni a sminktetoválásra…Ebben szeretnénk Neked segíteni néhány egyszerű, ám fontos gyakorlati tanáccsal, hogy minden simán menjen.

Speciális óvintézkedések

2020. májusától szalonunkat újra nyitva a koronavírus miatt hozott korlátozó intézkedések után.

Szépségszalonként eddig is maximális figyelmet fordítottunk szalonunk biztonságára és tisztán tartására. Bevallom régebben még bántott is, hogy sokan azt mondták, úgy érzik magukat, mintha orvosi rendelőben lennének, itt minden annyira steril. Most ez értelmet nyert és hangsúlyt kapott.

Nem mintha nem lenne rá ötletünk, hogy hogyan fokozzuk a biztonságot, a tisztaságot és a takarítást a szalonban, de a nyitás előtt kérdőívben megkérdeztük a vendégeinket és a követőinket mit várnak el az újraindulás után. Büszke vagyok rá, hogy a 200 kitöltő közül 120-an azt jelezték vissza, hogy: “Nekem jó volt az eddigi is, mert nagyon figyeltek rá”. A plusz észrevételt és kéréseket mind figyelembe vesszük és, amit csak tudunk azt fokozzuk, egy részt a saját ötleteinkből, másrészt az igények és javaslatok alapján.

A mostani időszakban biztosan jó ideig folyamatosan változik a helyzet. Megpróbálunk ehhez mérten minél rugalmasabbak lenni, de a szépség előtt az egészség mindig fontosabb, ezért oda-vissza működve elengedhetetlen, hogy bízzunk egymásban, és mi is, és Te is betartsunk néhány szabályt és óvintézkedést.

 • Ezért kérlek, ha Te magad vagy közvetlen környezetben valaki megbetegszik, akkor kérlek jelezd felénk és módosítsuk az időpontodat egy későbbi dátumra. Mi sem fogunk dolgozni, ha betegek lennénk.

 • Kérlek MOST EGYEDÜL ÉRKEZZ, ne hozz magaddal kísérőt, mert sajnos így nem tudjuk megadni vendégeink számára a 1,5 méteres távolságot a váróban. 

 • A speciális légfertőtlenítő lámpa erősebb hatású és alaposabb, mint egy hypos felmosás, ezért a mellékhelyiségeken kívül nem fogsz fertőtlenítő szagot érezni.

 • A szalonunk mérete és helyiségei megengedik, hogy egyszerre 2 vendéget tetováljunk, és így tudjuk biztosítani a váróban a kellő távolságot.

 • Minden helyiséget akár folyamatosan tudunk szellőztetni.

 • A szalonban kézfertőtlenítő áll a rendelkezésedre.

 • A mosdót minden használat után fertőtlenítjük.

 • Maszkban és kesztyűben dolgozunk.

 • Petra és Helga is maszkban nyit ajtót Neked.

 • Kérlek amennyiben nem ajaktetoválásra érkezel, és szeretnél maszkot (kesztyűt) viselni, akkor ha teheted hozz magaddal. (Részünkről nem elvárás.) Vedd figyelembe, hogy lesz olyan, hogy megkérünk vedd le a maszkot. pl. ha fotózunk, vagy, ha sminktetoválásod tervét ellenőrizzük.

 • Tudd, hogy akár 10 cm-es közelségbe is fogunk kerülni, ezt nem tudjuk kikerülni, csak akkor gyere, ha ez most valóban nem zavar Téged.

 • Sminktetováló eszközeink nagy része egyszer használatos. A tűk kizárólag egyszer használatosak. Vannak gép alkatrészek, amit minden vendég után sterilizálunk.

Próbálunk mindenre gondolni, odafigyelni a kialakult helyzetben, ha bármi kérdésed, megjegyzésed, javaslatod lenne felénk a szívesen fogadjuk, és amennyiben tudjuk megoldjuk. Erre az emailre válaszolva jelezd nekünk. És akkor most jöjjenek azok a dolgok, amelyekre a fentieken kívül figyelj a sminktetoválásod előtt.

Mikor NEM tudjuk elkészíteni a sminktetoválásod?

 • Ha a tetoválandó részen, vagy közvetlen közelében található szemölcs, vagy anyajegy, bőrelváltozás, gyulladás. Kérlek, figyelmesen nézd át az érintett területet, és szólj, ha ilyesmit tapasztalsz, ránézünk, és akkor meg tudjuk mondani, hogy mi lesz a következő lépés. Felhívjuk a figyelmedet, hogy amennyiben az előrajzolás során kiderül, hogy nem készíthető el a tetoválás pl.: anyajegy vagy egyéb bőrelváltozás miatt, úgy a sminktetoválás árának 20%-át a lefoglalt időpontért, de meg nem valósult sminktetoválásért ki kell fizetned. 
 • Mivel szalonunk és szakembereink az élethű sminktetoválás hívei, így kihívó erős tartós sminket nem készítünk, csak olyat, ami esztétikus és minden alkalomhoz illő. Ha tetszettek a munkáink a weboldalon vagy a Facebookon, akkor gyere bátran, olyat tudunk Neked készíteni 🙂

Sminktetoválás előtt 7-10 nappal:

– Ha száraz a bőröd, esetleg hámlik is, rendszeresen használj E-vitaminos hidratáló ápolót, mert a kellően hidratált felület kevésbé érzékeny.

– Szemöldök-/szemhéjtetoválás esetében tartós szemöldök/szempillafestést már ne csináltass.

– Szemhéjtetoválás előtt, ha van műszempillád oldasd le, mert nagyon sérül törölgetéskor a szempilla, illetve az ismeretlen anyagú ragasztó befolyásolja a tetováló festék beépülését.

–  A sminktetoválás előtt legalább 7 nappal kerüld a vérhigító gyógyszerek pl. Aszpirin, Astrix, Ticlid vagy ehhez hasonló gyógyszer szedését.

Sminktetoválás előtt 3-4 nappal:

– Ne menj szoláriumba, mert a szoli az összes nedvességet eltünteti a bőrfelszínből, és a száraz bőr érzékenyebb

– Ajaktetoválás esetében ápold az ajkadat, mert a kiszáradt ajkakon nehéz tervezni és tetoválni is, és emellett sokkal érzékenyebb is, ill. nehezebben gyógyul. Ajakápoló alatt NEM a Labellót értjük! Az kifejezetten szárítja az ajkakat!

– Ha hajlamos vagy ajakherpeszre, akkor olvasd el részletesen, hogyan tudod megelőzni, és mit tehetsz, ha már kijött>>!

A sminktetoválást megelőző 24 órában:

– Aludd ki magad, lehetőleg ne egy átmulatott/átdolgozott éjszaka után gyere el tetováltatni!

– Szemhéjtetoválás esetében, ha használsz kontaktlencsét, akkor az 24 órával a tetoválás előtt és után ne használd – hozz magaddal szemüveget.

A sminktetoválás napján…

Hogyan érkezz?

– Ne koplalj, mindenképpen reggelizz vagy ebédelj előtte, és igyál megfelelő mennyiségű folyadékot. Mi egy finom kávéval vagy teával tudunk szolgálni.

– Ne siess, szánj rá kellő időt, mert ha rohansz valahová, ideges és türelmetlen leszel, ezzel együtt pedig jóval alacsonyabb lesz a fájdalomküszöböd! Ha utána lenne programod, számíts arra, hogy a sminktetoválás kb. 2-3 órát vesz igénybe.

– Ha szoktál sminkelni, aznap sem kell róla lemondanod, nyugodtan gyere sminkben. Az előrajzolás előtt majd letisztítjuk, tehát az sem probléma, ha teljesen sminkmentes az arcod. Rád van bízva.

– Légy pontos, de bőven elég ha maximum pár perccel hamarabb érkezel.

– Szalonunkban CSAK készpénzes fizetés lehetséges, kérlek ennek megfelelően készülj. 

Mi történik Veled, ha eljössz hozzánk? 

Nézd meg az alábbi videót (6 és fél perc) és pontosan tudni fogod, hogy mire készülj. 

Mit érdemes beszerezned az utóápoláshoz?

Sminktetoválásaid utóápolásához nálunk, a szalonban mindent be tudsz szerezni.  Ez egy speciális bőrápolót, amit kifejezetten a tetoválás utáni bőrfelületre fejlesztettek ki. 

A Browseyeslips:

 • 100% parabén és tartósítószer mentes
 • hagyja lélegezni a barriert, ugyanakkor elzárja a por és a szennyeződés elől.
 • biztonságos csomagolás, nem kell belenyúlni
 • átlátszó, nem hagy fehér, krémes foltot
 • könnyen elkenhető
 • gazdaságos, mert a korrekció után is elég
 • 8 ml-es tubus ára 1.700,- Ft.

tattoomed-sun-protection-stick

Tattoo Sun Protection & Care

Rendkívül hatékony UVA/UVB védelem a tetovált bőrre, 30-as faktorszámmal.

A kiváló minőségű összetételeinek és a hatékony UVA/UVB sugárzásokkal szembeni védelmének köszönhetően azonnali fényvédelmet nyújt. A nap sugárzásai maradandó károsodásokat, mint fakulás és a bőr idő előtti öregedését okozhatják, a megfelelő fényvédelem nélkül. A stift ára 2.200,- Ft. 

Az esetleges duzzanat csökkentésére nagyon jó a Revicet akut tabletta, amiből egyet már közvetlenül tetoválás után “elfogyaszthatsz”. Különösen szemhéj-és ajaktetoválás után javasolt.

Hová is jössz? 

Berenyi_Sminktetovaloszalon_Furj_utcaSzalonunk  a Fürj u. 17-ben található. Ez egy sarki társasház, a Középfasor felől van a bejárat.

– Ha autóval érkezel, az itt lakók nyugalma érdekében, a környező kis utcákban tudsz ingyenesen parkolni. 

Mit hozz magaddal?

– Ha ajaktetoválásra jössz, akkor a kedvenc rúzsod vagy ajakceruzád, hogy lássuk, színben mi az elképzelésed

– Szemöldöktetováláshoz a szemöldökceruzád, szintén színmeghatározás céljából

– Képet a kívánt formáról, ha már van konkrét elképzelésed. Azt azért fontos tudnod, hogy nincs két egyforma arc, mindig az egyéni adottságokat vesszük elsősorban figyelembe. Így egy fotó csak támpont lehet, de pontosan olyat nem lehet készíteni. Megköszönjük ha saját szalonunk munkáiból hozzol fotókat, és nem más sminktetoválók fényképeit mutatod példának, ha már bennünket választottál.

– Jó kedvet, pozitív hozzáállást, nyitottságot a szakmai javaslatokra. Félelemre, hidd el, nincs okod!

Klassz! Most, hogy már mindent tudsz, már csak egy pici kitartást kérünk Tőled.

Őrizd meg a lelkesedésed! Hamarosan találkozunk! 🙂

Várunk szeretettel!

U.i. Ha kíváncsi vagy, ajánljuk Neked Facebook oldalunkat>> , Instagram oldalunkat>> és Sminktetoválás Blogunkat>>, ahol érdekes, színes, és tanulságos sztorikat olvashatsz a sminktetoválásról…:)

És természetesen ha bármi kérdésed adódna előzetesen, nyugodtan fordulj hozzánk bizalommal.