Huh, túl vagy rajta, nem kell már izgulnod. Most már csak ápolnod kell, hogy  teljes szépségében  élvezhesd a sminktetoválásodat! Tudod, kaptál tőlünk egy kis utóápló kártyát amiben sok-sok kérdésedre megtalálod a választ. Olvasd át figyelmesen!

Mit fogsz érezni az első napokban?

A tetovált terület viszket, ég, húzódik – tudom, ez kellemetlen, de a keletkezett vart semmiképp se kapargasd, ne dörzsöld, és ne radírozd le! Szépen, magától kell, hogy leváljon. Ez pont olyan, mint amikor lehorzsolod a bőröd és néhány napig kellemetlen érzéseid vannak.

Szemöldöktetoválás után

A kezdeti pirosság közvetlen tetoválás után, 1-2 órán belül elmúlt. Csak a színe lesz erősebb az első pár napban, mintha kozmetikus festette volna frissen a szemöldököd. Keletkezhet egy vékony varréteg, amit nem szabad dörzsölni, magától kell, hogy leváljon. Amikor érzed, hogy húzódik, vékony rétegben Brows Eyes Lips kenegesd a szemöldököd, vagy valamilyen Evitaminos krémmel, de csak ritkán és vékonyan.  Továbbra is nyugodtan szedheted a szemöldököd a tetoválás területén kívül. Alapozót vagy arckrémet is használhatsz, csak a tetovált területet hagyd ki. Nem biztos, hogy varasodni fog, lehet, hogy csak egy vékony hártya keletkezik rajta, ami finoman leválik. Ezzel sincs semmi gond, így is jó lesz az eredmény.

13615041_10154307357353894_5489628761761022530_n

Ajaktetoválás után

Másnap reggel ébredés után a kezdeti duzzanat csökkentésére Revicet Akut tabletta a legjobb megoldás. Ha fogorvos érzéstelnítette az ajkad a duzzanat lapadási ideje hosszabb is lehet. Másnap reggel lehet, hogy duzzadtabb lesz a szád, mint közvetlen tetoválás után, lehet “jegelni” is, de csak óvatosan 5-6 percnél ne legyen több idő. A szín intenzív, élénk és lehet, hogy sötétnek tűnik, de 3-4 nap után ha leesik a var világosodik és mattabb lesz. Kitartás, légy türelmes!

Fontos, hogy ne hagyd kiszáradni az ajkad, naponta többször, vékony rétegben ápold Brows Eyes Lips-el , amíg a gyógyulási folyamat tart. Ebben a néhány napban, amíg le nem esik a var, a krémezés mellett fontos, hogy használj szívószálat, lehetőleg még otthon is. Nyugodtan moshatsz fogat, a friss ajaktetoválásnak sem árt, csak közvetlenül utána kend be az ajkad hámosítóval! Ha szokott herpeszed lenni olvasd el ezt is>>

Ebben a videóban megnézheted, mi történt Zsuzsival ajaktetoválás után közvetlen és az utána lévő napokban, részletesen elmondja mire számíts, és hogyan ápold az ajkad, és hogyan változik napról napra az ajaktetoválásod  KATTINTS IDE>>

Szemkontúr tetoválás után

Ébredés után leginkább olyan, mintha kisírtad volna a szemed. A szemhéj másnap reggel duzzadtabb lehet, mint előzőleg, közvetlenül a tetoválás után. Ezért vegyél be egy Revicet Akut tablettát már ébredés után, mert az gyorsan lehúzza a duzzanatot. Hámosítóra nincs szükséged.

Ha használsz szemránckrémet, nyugodtan krémezheted vele a szemkörnyéked.

Ne fesd ki a szemed és ne használj szempillaspirált, amíg a var teljesen le nem esett, hogy ne irritáld a területet a gyógyulási folyamat alatt, illetve lemosásnál ne kelljen dörzsölni a szemed.

Ha szükséges, viselj napszemüveget, hogy ne kelljen hunyorognod!

Szemhéjsatírozás után

A szemhéjsatírozás utóápolása hasonlóan zajlik, mint a klasszikus szemhéjkontúr esetében. Mivel a tetovált felület nagyobb, ezért ne ijedj meg a duzzanat is intenzívebb lehet, leginkább tetoválás után pár órával és másnap reggel jellemző. Nyugodj meg, ez is teljesen természetes. A Revicet Akut tabletta sokat segít, és napközben, ahogy beindul a nyirokkeringés, szépen lappadni fog. Ha úgy érzed, nagyon húzódik, akkor vékonyan bekenheted a felületet Brows Eyes Lips-el, de a szempilla tövét hagyd ki,  itt nem kell sokszor kenegetni.

Ebben a videóban részletesen elmagyarázom, hogyan ápold a szemhéjtetoválásod >>

Mit használj?

Duzzanat csökkentésére: Revicet Akut tabletta

Hámosító: Brows Eyes Lips

Fényvédőként, hogy minél hosszabb ideig megőrizd a tetoválásod: Tattoo Sun Protection & Care

Hogyan ápold, tisztítsd a friss sminktetoválásod? Érheti-e víz?

Igen, érheti. Arctejjel, nedves vattakoronggal finoman, nem dörzsölve, áttörölheted a tetoválásod, hogy a felesleges savót és krémet, amit nem szívott be a bőröd, letöröld. Utána újra krémezheted. Sminktetoválás után kerüld a bő vízzel történő arctisztítást, illetve áztatást. Ha használsz alapozót, csak arra ügyelj, hogy a tetoválásod ne fedd le vele, de egyébként nem kell lemondani az alapozásról. A szemöldököd és az ajkad Brows Eyes Lips-el, vagy valamilyen E vitaminos krém naponta többször (5-6 alkalommal is akár) vékony rétegben kell bekenni. Szemhéjtetoválás után nem ajánlatos krémezni, nehogy belemenjen a szemedbe! Ilyenkor dörzsöléssel irritálnád a friss tetoválást. Esetleg lefekvés előtt használhatsz Brows Eyes Lips -et, ha szükségét érzed. A szemránckrémed nyugodtan használhatod, ahogy eddig is.

Amíg le nem esik a var (8-10 nap), kerüld a szaunázást, úszást/ búvárkodást, illetve az intenzív izzadással járó mozgást (Ha sportolsz, most igazoltan pihenhetsz..

Mire számíthatsz sminktetoválás után néhány nappal? Hogy fog kinézni a sminktetoválásod?

Íme, minden, amit tudnod kell, arról ami történni fog:

6-8 nap múlva:

Visszajelzések alapján általában itt már befejeződik a gyógyulás. A szemöldök világosabb lesz, és már nem látszanak olyan élesen a tetovált szálak.

A szemkontúr kicsit mattabb lesz és kevésbé vastag. Az ajak is „lehámlik”, sőt sokszor akár túl világosnak is látszik utána, mintha nem történt volna semmi. Semmi gond! Ez néha előfordul, de 4-5 hét alatt beérik a szín, azaz elnyeri végleges intenzitását.

Jó, ha tudod: akkor sincs gond ha Nálad a gyógyulási idő ettől hosszabb. Lehet akár 2 hét is, ebben különbözőek vagyunk.

4-6 hét múlva:

Eljött a korrekció ideje!

A szemöldök tetoválás színe már kialakult. Láthatod, hogy a gyógyulás után hol kell esetleg pótolni a hiányzó pigmenteket. Sötétebbet szeretnél? Semmi akadálya.

A szemhéj is korrigálható már, mattabb és visszafogottabb a színe, mint frissen, hiszen a saját hámsejtjeid fedik.

6 hét után az ajak színe is beért, kialakult. Persze itt is lehetőséged van a szín erősítésére.

1 év múlva:

Leghamarabb a szemöldök színe kezd halványodni vagy változni. Attól függően, hogy mennyire világos és természetes hatású a szemöldöktetoválásod – már lehet, hogy aktuális lehet a frissítés.

A szemhéjtetoválás és az ajak is ekkor még jól tartja a szín élénkségét.

1.5 – 2 év múlva:

Itt az ideje, hogy frissítsd a sminktetoválásod! Tudom, még látszik, de hidd el, egy frissítés csodákat művel! Szemöldököd garanciája 1,5 évnél telik le, ajakkal és szemhéjjal várhatsz 2 évig. Ha valamit másként gondolsz – bizonyos határok között – változtatni is tudunk, hiszen 1,5-2 év alatt Te is változhatsz, és ezzel együtt a stílusod is.

Sokan azt mondják frissítés után: „Pedig én azt gondoltam, hogy még milyen jól látszik, de most mennyivel jobb lett frissítés után!”

Ne feledd, ha 1,5-2 éven belül visszajössz frissíteni a tetoválásaidat, árkedvezményben részesülsz.